Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Hatay'a Yardım Etmek İçin Ne Bekleniyor?

Hatay

Geçtiğimiz sabah saat 04.17'de ve 13.24'de gerçekleşen korkunç depremlerin ardından 10 ilimizde binlerce bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Hatay'dan kahreden haberler geliyor.

Hatay Belediyesi'nden ve bölgede bulunan haber ajanslarının muhabirlerden gelen bilgilere göre İl genelinde yaklaşık 1300 bina yıkıldı. 

Enkaz Altında Çaresizce Bekliyorlar

İl genelinde yaklaşık 1300 binanın yıkıldığı Hatay'dan yürek sızlatan görüntüler ve haberler gelmeye devam ediyor. Şehirden, yıkılan binaların altında kurtarılmayı bekleyen sayısız insan olmasına rağmen yeterli derecede yardım ulaşamadığı hakkında çok sayıda haber geliyor. Cadde ve sokaklarda çekim yapan televizyon ekiplerinden gelen görüntülerde görüldüğü üzere çoğu yer karanlığa gömülmüş durumda ve yardım ulaşmayan yerlerde insanlar enkazların altında çaresizce bekliyor. Şehirden gelen haberlerden edinilen bilgilere göre caddeler bomboş ve yardım ekipleri hala gelmemiş ve insanlar çaresizce ekipleri bekliyor. Vatandaşlarkendi imkanları ile ellerinden geldiğince depremzedeleri kurtarmaya çalışıyor. Ayrıca şehirde elektrik olmaması da kurtarma çalışmalarını oldukça kötü etkiliyor. Depremzedelerin uzun zamandır enkaz altında bulunması ve havanın git gide soğuması akıllara kötü şeyleri de getiriyor. Enkaz altındaki vatandaşların donma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan yetkililer acil yardım çağrısında bulunuyor. Hatay’daki yardımların yoğunlaştırılması ve hala yardım gitmeyen yerlere acilen ekiplerin ulaştırılarak enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması isteniyor. Bütün yaralarımız acilen sarılmalı fakat Hatay’daki yardım çığlıklarına daha hızlı müdahale edilmeli.



Anahtar Kelimeler: Hatay' Yardım Etmek Bekleniyor?
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli