Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Havaalani Konutlarinin Tabulari Sahiplerine Teslim Edildi.

Havaalani Konutlarinin Tabulari Sahiplerine Teslim Edildi.

Esenler`de kentsel dönüsümün basladigi Havaalani Kentsel Dönüsüm Konutlari tamamlandi. Konutlar, Cumhurbaskani Erdogan ve Esi ile Bakan Özhaseki Topbas`in ve Göksu`nun katildigi törenle sahiplerine teslim edildi

 Havaalani Konutlarinin Tabulari Sahiplerine Teslim Edildi.

Esenler’de kentsel dönüsümün basladigi Havaalani Kentsel Dönüsüm Konutlari tamamlandi. Konutlar, Cumhurbaskani Erdogan ve Esi ile Bakan Özhaseki Topbas’in ve Göksu’nun katildigi törenle sahiplerine teslim edildi

Esenler Belediyesi’nin Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile ortaklasa yürüttügü ve insaatini Emlak Konut GYO’nun üstlendigi Havaalani Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda 2 bin 428 konut ve isyeri insa edildi. Konutlari için, Esenler Belediyesi’nin mahalle sakinleri lehine feragat ettigi arsa paylarinin maliyeti hariç yaklasik 594 milyon TL yatirim yapildi. 5 Ekim 2012 tarihinde yikimlarina ve 24 Mayis 2014 tarihinde temeli atilan konutlarin yapimi tamamlandi.

CUMHURBASKANI ERDOGAN: 6,5 MILYON YAPIYI DÖNÜSTÜRMEYI HEDEFLIYORUZ

Havaalani Mahallesi Proje Alani`nda Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Konutlari Teslim Töreni’nde konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, projenin hayata geçmesini saglayan Çevre ve Sehircilik Bakanligini, TOKI, Esenler Belediyesi ile  Emlak Konut ve Eskon Sirketlerini tebrik etti.

Tapularini ve anahtarlarini teslim alan vatandaslarin evlerinde huzurla, güvenle, konforla yasamalarini, uzun ve saglikli bir ömür geçirmeleri temennisinde bulunan Erdogan, ‘Deprem öldürmez, ihmal öldürür’ anlayisiyla afetlere karsi gereken tedbirleri süratle hayata geçirme karari aldiklarini, hemen gereken yasal altyapiyi olusturup hazirliklara basladiklarini söyledi.

Erdogan, “Bundan 4 yil önce, 5 Ekim tarihinde, yine burada kentsel dönüsüm kapsamindaki ilk yikimlari baslattigimizda bir söz vermistik. `Istanbul`u da Türkiye`yi de bu kamburdan kurtaracagiz` demistik. Amacimizin bir binayi yikip, yerine bir baska bina yapmak degil sizlerin can ve mal güvenligini saglayacak büyük bir dönüsümü gerçeklestirmek oldugunu söylemistik. Rant degil, insan odakli bir proje üretecegimizi ifade etmistik. Hamdolsun, bugün burada sözlerini yerine getirmis olan kisilerin gönül huzuruyla karsinizda bulunuyoruz” diye konustu.

Kimseyi magdur etmeden yaklasik 140 bin metrekarelik insaat alanina sahip Istanbul`un en güzel yerlesim alanlarindan birini kurduklarini anlatan Erdogan, “Burasi Silahli Kuvvetler`e ait devasa bir alan. Simdi de insallah bu bölgede, Esenler`e yakisan yesil alanlarindan tutunuz, diger dev bir projenin hayata geçtigini göreceksiniz. Bu yesil alanlarda, Esenler bugüne kadar beton yiginlarinin arasinda kayboluyordu ama simdi beton yiginlarinin arasinda olmaktan çok artik yesil alanda da ailece hayatini geçirebilecek, pikniklerini yapabilecek ve böylece modern bir yasami burada yasayacak” seklinde konustu.

Yüzde 70`i yesil alan, okul, cami gibi ortak kullanim alanlarindan olusan bir alanin su anda zaten bulundugunu aktaran Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü; “Afet riski tasiyan alanlarin dönüstürülmesi konusunda hedefimiz çok büyük. Türkiye genelinde 20 yilda 6,5 milyon yapiyi bu sekilde dönüstürmeyi hedefliyoruz. Çirkin yapilasmaya hayir. Modern, insanca yasayabilecegimiz yapilara, evet. Bunu gerçeklestirecegiz. Yola çiktigimizda bu projeyi sadece rant projesi olmakla itham edenler, gelsinler buraya, Havalani Mahallesi`ne baksinlar. Bu bölgenin geçmisteki haliyle, bugününü karsilastirsinlar. Onlarin öyle bir derdi yok ki. Onlar sadece itham etsinler. Ah geziciler ah! Egreti binalarin, çarpik yapilarin, sokaklarin yerlerinde simdi nasil modern bir örnek yerlesim alaninin yükseldigini, olustugunu gözleriyle görsünler.”

Afet riski tasiyan alanlarin dönüstürülmesi projesi için dava üstüne dava açanlarin, mahkeme kapilarini asindiranlarin bu manzarayi yerinde incelemesini isteyen Erdogan, “Insan olan bu durumu görünce, geçmiste yaptiklarindan utanacak yüz varsa utanir, çikip özür diler. Ama biliyoruz ki bunlar böyle bir ahlaka, böyle bir kabiliyete, böyle bir karaktere, böyle bir cibilliyete de sahip degil. Açikçasi bunlar zaten bizim muhatabimiz da degil. Bizim için aslolan, milletimizin memnuniyetidir, huzurudur, güvenidir. Siz varsiniz ya siz, sizin su heyecaniniz var ya. Bize bu yeter” ifadelerini kullandi. 

Özhaseki “Kimsenin partisine, dinine, mezhebine bakmadik, herkese esit bir sekilde hizmet ettik

Çevre ve Sehircilik Bakani Mehmet Özhaseki de Türkiye’de yerel yönetim anlayisinda bir degisim ve dönüsüm gerçeklestigini belirterek, “Hizmet belediyeciligi yaptik. Mazeret üretmedik. Hiç kimseyi dislamadik. Kimsenin partisine, dinine, mezhebine bakmadik, herkese esit bir sekilde hizmet ettik. Bu hizmetin yani sira insanlarin gönlünü ve duasini aldik” dedi.

Türkiye`nin 48 ilinde 180 yerin riskli alan ilan edildigini, geçtigimiz 3 yil içinde 2 milyar lira kira yardima sübvanse edildigini aktaran Özhaseki, kentsel dönüsümün mutlaka yapilmasi gerektigini de sözlerine ekledi.

TOPBAS: ISTANBUL HER ALANDA DÖNÜSÜM BASLATTI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde Cumhurbaskani Erdogan’in belediye baskanligi döneminde 1996 yilinda deprem ilgili müdürlük kurdugunu aktaran Baskan Topbas, söyle konustu;

“Deprem riski tasiyan geçmis belediyelerin yönetiminde böyle bir algi yoktu. Bunu ilk defa Cumhurbaskanimiz ortaya koydu. Bugün Esenler’de yasanan dönüsüm de çarpik yapilasmanin yeniden sekillenmesi ve insani yasam alanlari olusturulmasi adina ortaya koydugunuz iradenin bir yansimasidir. Artik Istanbul her alanda bir dönüsümü baslatti. Istanbul 15 milyonluk nüfusuyla ulasimdan altyapiya kadar her alanda sizin ön gördügünüz bir anlayisla gelismesine devam etmektedir. Esenler’de su anda bir kaç metro hatti var. Istanbul, daha bir çok metro hatti ile bulusacak. Hedefimiz, Istanbul`un en fazla yarim saat yürüme mesafesinde metroya erisilen bir kent olmasidir.”

Göksu “muhalefet partileri evleriniz elinizden alinacak diye propaganda yapti”

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu da 1435 hak sahibine konutlarini teslim edeceklerini belirterek, dile getirerek, “Proje basladiginda muhalefet partileri evleriniz elinizden alinacak diye propaganda yapti. Iste evler burada. Her türlü spekülasyonu bitiren projeyi bugün bitirmis bulunuyoruz. `Kentsel dönüsüm mü rantsal dönüsüm mü?` diyenlere en iyi cevabi verdik. Yeni bir sehir insa ettik. Bu alanda daha önce yollar disinda bir metrekare donati alani yoktu. Dönüsümle birlikte alanin yüzde 70’i donatiya terk edildi. Proje alanindaki ilkögretim tesis alani 2 kat, dini tesis alani 2 kat arttirildi” diye konustu.

Törende konusmalarin ardindan hak sahiplerinin tapu ve anahtarlari, bu mahalleden Türkiye’deki kentsel dönüsüm seferberligini baslatan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Bakan Mehmet Özhaseki ve Baskan Kadir Topbas tarafindan verildi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli