Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Havaalani Mah. Son Bina Yikildi

Havaalani Mah. Son Bina Yikildi

Esenler Havaalani Mahallesi`nde yürütülen kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda deprem açisindan risk tasiyan binalardan sonuncusu düzenlenen törenle yikildi.

Haber Merkezi / Gazete Esenler

Havaalani Mah. Son Bina Yikildi

Esenler Havaalani Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda deprem açisindan risk tasiyan binalardan sonuncusu düzenlenen törenle yikildi.

Havaalani Mahallesi’ndeki yikim törenine; AK Parti Istanbul Il Baskani Aziz Babusçu, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis Üyeleri, Il Genel Meclisi Üyeleri ile çok sayida vatandas katildi.

Törende konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Havaalani Mahallesi’ndeki kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda bilgi verdi.

2 ay içinde konutlarin yapimi için insaatlarin baslayacagini

Göksu, “Türkiye’nin kentsel dönüsüm birikiminde en önemli katma degeri üreten bölgedeyiz” dedi. Bugüne kadar bin 227 konutun yikildigini ve yaklasik 10 gündür,  her gün 200 kamyon olmak üzere hafriyatin tasindigini söyleyen Göksu, yapilan çalismalar kapsaminda bütün tapu mülk teslimlerinin, planlarin bittigini ve jeolojik etütler ve kentsel tasariminin da bitmek üzere oldugunu belirtti.  2 ay içinde konutlarin yapimi için insaatlarin baslayacagini açiklayan Göksu,  Esenler’de 10 bölgede kentsel dönüsüm çalismalarini degisik sekillerde devam ettigini söyledi.  Su anda kentsel dönüsümün yürütüldügü çalismalarin yaklasik 400 bin metrekarelik alanda oldugunu ve 10 bin 234 konutu kapsadigini söyleyen Göksu, 10 bin 234 konutun ilk etabini geçtigimiz aylarda Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla Turgutreis Mahallesi’nde teslim ettiklerini; ikinci etap konutlarini da Ramazan bayramindan sonra Oruç reis Mahallesinde teslim edeceklerini dile getirdi.  

Hak sahiplerine 1400 konut verilecek

Göksu, Havaalani Mahallesi’nde 72 bin metrekarelik alandaki yapilasma alaninin 30 bin metrekare, 42 bin metrekaresinin de tamamiyla donati alanlarina terk edilecegini belirtti. Konutlarin risk kriterlerine göre yapilacagini ifade eden Göksu, “Bu konutlarin her biri ekolojik, enerjik, geri dönüsümlü ve içerisinde site itibariyle bisiklet yollari, yaya yollari gibi günümüz teknolojisinin getirdigi bütün imkanlari seferber eden bir dizaynda insaatlarin yapilacagini kaydetti. Hak sahiplerine toplam 1400 konut vereceklerini ifade eden Göksu, insaatlar yükselirken konutlarin maketlerin üzerinden çekilecek kura ile herkese tapusunun verilecegine dikkat çekti.  Söz konusu bölgede her türlü altyapiyi bitirdiklerini belirten Göksu, Havaalani’nda yeni bir yasami baslatmis olduklarini vurguladi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin Esenler’de bir Dönüsüm Master Plani hazirlayacaginin haberini de veren Göksu, “Adaciklar seklinde dönüsen sehir, adaciklar seklinde degil; bir bütün olarak, her bir adacik bir bütüne nasil monte edilir diye bunu da dönüsüm master planina hazirliyoruz. Böylece o dönüsüm master planina göre bu çalisma devam edecek” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Havaalani Mahallesi’ndeki son binanin yikimi gerçeklestirildikten sonra tören sona erdi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli