Tarih: 01.01.2018 00:00

`Hayata Dönüs`ü anlatan Simurg 30 Kasim`da gösterimde

Facebook Twitter Linked-in

12 yil önce cezaevlerinde süren ölüm oruçlarina yönelik “Hayata Dönüs operasyonu” adi verilen katliamin görüntüleri ve ardinda biraktigi izler Simurg filmiyle 30 Kasim`da gösterimde olacak.

Yönetmen, yapimci Ruhi Karadag’in 10 yillik bir projeyle hazirladigi belgeselde müdahale sonucu Wernicke Korsakoff hastasi olan Delil Ildan, Cafer Gürbüz, Refik Ünal, Çigdem Kazan, Ali Ekber Akkaya ve Hüseyin Muharrem Gündüz de yer aliyor.

Daha önce yayinlanmayan görüntüler yer aliyor
“Hayata Dönüs” adi verilen katliamin daha önce hiç yayinlanmamis görüntülerinin de yer aldigi belgeselde 1996 ve 2000’lerde Istanbul cezaevlerindeki tutsaklarin çektigi görüntüler, ölüm orucu koguslari, Senay Hanoglu, Zehra Kulaksiz ve Gülsüman Dönmez’in son günleri ve Küçükarmutlu’ya düzenlenen operasyonun ardindan karakol haline getirilen ev de gösteriliyor.

Simurg 4 ayri ödül aldi
Ayrica belgesel "31. Istanbul Film Festivali Sinemada Insan Haklari Avrupa Konseyi Sinema Ödülü (FACE) Övgüye Deger Film", "18.Uluslararasi Altin Koza Film Festivali Adana Izleyici Jürisi Ödülü", "12. Uluslararasi Izmir Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi Jüri Özel Ödülü", "12. Uluslararasi Izmir Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi Siyad En Iyi Film" seklinde 4 ayri ödüle layik görüldü.

30 Kasim’da gösterimde olacak olan Simurg`un fragmani su sekilde:

(soL - Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —