Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

?Hayircilara? Bir ?Yalanci? Ithami da Bahçekapili`dan

?Hayircilara? Bir ?Yalanci? Ithami da  Bahçekapili`dan

TBMM Grup Baskan Vekili Ayse Nur Bahçekapili CHP`nin Hayir standinda, sarf ettigi bazi sözlerden dolayi, kisa süreli gerginlik yasanmasina sebep oldu.

 “Hayircilara” Bir “Yalanci” Ithami da  Bahçekapili’dan 
 
Esenler Cumhuriyet Meydaninda, CHP nin kurdugu hayir standini ziyaret eden TBMM Grup Baskan Vekili Ayse Nur Bahçekapili “hayir” standinda bulunanlarla kisa süreli polemik yasadi.
 
TBMM Grup Baskan Vekili Ayse Nur Bahçekapili CHP’nin Hayir standinda, sarf ettigi bazi sözlerden dolayi, kisa süreli gerginlik yasanmasina sebep oldu.
 
Stant da görevliler Bahçekapilinin ‘’ siz anayasa metnini okumamissiniz, yalancisiniz’’ söylemine gayet nezaketli bir dille cevap vermeleri olayin büyümesini engelledi. Polemigin yasandigi stand da görevli bulunan, CHP Istanbul Il Engelliler Komisyonu 2.bölge Sorumlusu ayni zaman da CHP Esenler Engelliler Komisyonu Baskani Memet Gülden Bahçekapili`ya, gayet sogukkanli ve nezaket kurallari içinde, ders verircesine cevap verdi.
 
“HAYIR” çalismalarina destek amaçli Esenler’de bulunan Istanbul Sol kanat sorumlusu, Eski SHP Beyoglu Ilçe Baskani ve TMMOB Istanbul eski sube baskani Münir Aydin ve CHP Istanbul Il Engelliler Komisyonu 2.bölge Sorumlusu Memet Gülden yapilan bu yaklasimin dogru ve siyaseten etik olmadigini belirten açiklamalarda bulundular.
 
“Bahçekapili`nin korkusu hayir trendinin her gün yükselmesindendir”
GÜLDEN,”Cumhuriyet Meydaninda ki Hayir çalisma standimiza TBMM Grup Baskan Vekili Ayse Nur Bahçekapili ziyarette bulundu. Bu ziyaretin olumlu geçecegini düsünüyorduk. Ama düsündügümüz gibi olmadi. Sn.Bahçekapili standimiza gelir gelmez “ neden hayir diyorsunuz, siz anayasa metnini okumadiniz, yalancisiniz ve yalan söylüyorsunuz. Anayasa metninin maddelerini gösterin ” dedi. Kendilerine, gayet sogukkanli ve nezaketle Sn. Vekilim, biz savundugumuz konularin bilincindeyiz, kaldi ki anayasa maddelerini burada sizlere anlatirim dedim. Hayir standimizda bulunan brosürün ilk maddesini kendilerine okudum ve Siz neden evet diyorsunuz, bunu bize açiklarimsiniz dedim. Kendileri bizleri tatmin edici bir açiklama yapamadi ve hayir standimiza geldikleri gibi ayrildilar. Refarandumdan hayir çikacak diye çok korkuyorlar, göreceksiniz,16 Nisandan sonra, “Hayir” kazanacak. ülkeye baris gelecek, bu topraklara kardeslik ve huzur gelecek. Yani sevginin, kardesligin, herkesin duygu ve düsüncelerini özgürce ifade edebildigi bir Türkiye’ye kavusacagiz. Yargi bagimsizliginin egemen oldugu, hiçbir annenin çocuklarinin gelecek endisesi yasamadigi mutlu ve huzurlu ülkeyi halkimizin verecegi Hayir oylariyla yeniden insa edecegiz. Bunlarin esas korkusu da hayir trendinin her gün yükselmesindendir” ifadelerinde bulundu.
 


Bahçekapili, sol gelenekten gelen, ama sola ihanet eden birisidir”
CHP Istanbul Sol kanat sorumlusu, Eski SHP Beyoglu Ilçe Baskani ve TMMOB Istanbul eski sube baskani Münir AYDIN,”AKP bu tür provokasyonlari aliskanlik haline getirdi.Kendileri  hazirladiklari metni,halkimiza anlatamadiklari için,çareyi bu tür provokasyonlari yapmakta ariyorlar.Sn. Bahçekapili ile keske standin oldugu yerde bulusabilseydim.Sn. Bahçekapili,sol gelenekten gelen,ama sola ihanet eden birisidir.Fazla söze gerek yok.Kendilerinin,burada çalisan emekçi kardeslerimize,siyasi nezaketten yoksun bir dille hitap etmesi,yalancisiniz demesi,nasil bir psikolojiye sahip olduklarini göstermistir.
 
“Sol Baristir, Sol Adalettir”
Biz kendilerinden, rakip bir siyasi parti taraftarlarinin oldugu bir yere gidiyorsan,basarilar dilemesini beklerdik.Ama ne yazik ki bunlar,en bastaki adamla beraber ayni taktigi uyguluyorlar.Gerilim yaratarak,siyasette yol almak istiyorlar.Bakiniz,ülkeyi ne hale getirdiler,bunlar gidicidir.Bu gidisleri,kimyalarini bozdu.Bir Cumhurbaskani veya Grup Baskan Vekili bir siyasi çalismanin yapildigi yerde,kendi halkini asagilayip,hakaret ediyorsa, provokasyon yapiyorsa kendileri bitmis demektir.Biz sol gelenekten geliyoruz.Çok badireler atlattik,çok hainler gördük,ama dimdik ayaktayiz.Bu böyle bilinsin.Sol baristir,sol adalettir,ülkemin gelecegi ve kurtulusu solun iktidarinda gerçeklesecektir” ded






  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli