?HAZIRANDA ÖLMEK ZOR?

?HAZIRANDA ÖLMEK ZOR?

Onurkent Egitim Kültür ve Dayanisma Dernegi`nin düzenledigi organizasyon ile Önder Babat Kültür Merkezi Tiyatro Toplulugu tarafindan sahnelenen ?Haziranda Ölmek Zor? adli oyun Basaksehir`de izleyiciyle bulustu.

 “HAZIRANDA ÖLMEK ZOR”

Onurkent Egitim Kültür ve Dayanisma Dernegi’nin düzenledigi organizasyon ile Önder Babat Kültür Merkezi Tiyatro Toplulugu tarafindan sahnelenen “Haziranda Ölmek Zor” adli oyun Basaksehir’de izleyiciyle bulustu.

Ünlü sair ve yazarimiz Nazim Hikmet ile Orhan Kemal’in eserlerinden uyarlanan oyun büyük bir katilim ve ilgiyle izlendi. Orhan Kemal’in çocukluk yillari, gençligi, cezaevine girisi ve orada Nazim Hikmet’le tanismalari ile gelisen olaylar ünlü sairin yasamindan önemli kesitler halinde seyirciye aktariliyor.

Bu arada izleyenler “Adalilar” Müzik grubunun esliginde Nazim ustanin siirlerinden bestelenen çok sayida eseri ve oyun içerisinde bizzat Nazim Hikmet’i canlandiran oyuncunun basarili performansiyla yine çok sayida siirini de dinleme imkani buluyorlar.

14 Aralik Pazar günü Ikitelli OSS ESKOOP Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun sadece dernek üyeleri degil çok sayida Basaksehir’li tarafindan izlendi. Basta CHP Basaksehir Ilçe Baskani Kazim Özeren ve Basaksehir Belediye Baskan adayi Özgür Karabat olmak üzere çok sayida siyasi davetli de oradaydi.

Oyun baslamadan önce Onurkent Egitim Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Duran Bozkurt tarafindan dernegin bu ve daha önceki birçok etkinligine maddi manevi desteklerini sunan kurum ve sirketlere birer tesekkür plaketi sunuldu.

Duran Bozkurt burada yaptigi kisa konusmasinda bir çok çevreyi oldukça rahatsiz etmesine ragmen, dernegin bu tür kültürel ve sanatsal çalismalarina bundan sonra da devam edeceklerini belirterek tüm katilimcilara tesekkür etti.