Tarih: 01.01.2018 00:00

HDP adaylarini açikliyor! Istanbul`da Sirri Süreyya Önder

Facebook Twitter Linked-in

 

HDP adaylarini açikliyor! Istanbul`da Sirri Süreyya Önder

Halkin Demokratik Partisi (HDP) Istanbul, Ankara ve Izmir adayini yarin açikliyor. HDP Istanbul`da Sirri Süreyya Önder, Ankara`da Salman Kaya ve Izmir`de Osman Özçelik`i aday gösterecek.

Radikal`den Ismail Saymaz`in haberine göre; HDP’nin Istanbul’un ilçelerindeki kimi adaylari da belli oldu. Belediyelerde esbaskanlik sistemi önerecek olan HDP’ler Sisli’de KCK’dan geçen ay tahliye olan Ayse Berktay ile ilçenin Ermeni sakinlerinden Kenan Yenice’yi aday gösterecek.

Besiktas’ta Tutuklu Ögrencilerle Dayanisma Platformu Sözcüsü Ahmet Saymadi, Kagithane’de müzisyen Pinar Aydinlar, Kadiköy’de ise 12 Eylül`den sonra iskencede hayatini kaybeden Irfan Çelik’in esi Mukaddes Erdogdu Çelik’in aday gösterilmesi bekleniyor. Bakirköy’de sendikaci Vahit Genç, Adalar’da Kayus Çalikman, Bayrampasa’da Erdal Oflaz, Gaziosmanpasa’da Feray Mertoglu

Avcilar’ da Avukat Zehra Sahin Yesil, Üsküdar’da Sabri Bingöl ve Sancaktepe’de ise Engin Aras’in aday olacagi belirtiliyor. 

 

SOSYALIST SOL NE YAPACAK?

HDP’nin disinda kalan TKP, ÖDP ve Halkevleri Ankara ve Istanbul’da iki farkli tutum gösteriyor. Üç olusum, Ankara’da CHP ve HDP’den farkli olarak, bir baska ortak aday çikarmaya karar verdi. Istanbul’da ise TKP Aydemir Güler’i aday gösterirken, ÖDP ve Halkevleri ise bir isim çikarmayacak, herhangi bir adaya destegini açiklamayacak

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —