Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Esenler Ilçe Binasina Silahli Saldiri Protesto Edildi

HDP Esenler Ilçe Binasina Silahli Saldiri Protesto Edildi

HDP Esenler ilçe binasina Sali günü sabaha karsi silahli saldiri düzenlendi. Ölen ya da yaralanan olmazken, binada çok sayida kursun izi oldugu görüldü.

HDP Esenler Ilçe Binasina Silahli Saldiri Protesto Edildi
 
HDP Esenler ilçe binasina Sali günü sabaha karsi silahli saldiri düzenlendi. Ölen ya da yaralanan olmazken, binada çok sayida kursun izi oldugu görüldü.
 
HDP’nin Istanbul Esenler’deki ilçe binasina Sali günü sabaha karsi 3 sularinda silahli saldiri düzenlendi.
Binanin bos olmasi sonucunda saldirida ölen ya da yaralanan olmazken, binanin cam ve duvarlarinda çok sayida kursun izi oldugu görüldü.
HDP ilçe yönetimi, saldiriyi kinamak için dün bir basin toplantisi düzenleyerek saldiriyi kinadi.
 

Bu saldiri demokratik siyasete yapilmistir

Düzenlenen basin açiklamasinda HDP Istanbul Il Esbaskani Esengül Demir, “Bu olayda birinci sorumlu devlet, ikincisi emniyet güçleri, üçüncü sorumlusu ise vali ve kaymakamdir” dedi.
HDP Esenler Ilçe Örgütü’ne yönelik silahli saldiri, bina önünde yapilan açiklamayla protesto edildi. HDP Istanbul Il Esbaskani Esengül Demir, “Paramiliter güçlerin parti binalarimiza silahli saldirida bulunmalari daha önce defalarca yasadigimiz süreçlerdir. Bu olayda birinci sorumlu devlet, ikincisi emniyet güçleri, üçüncü sorumlusu ise vali ve kaymakamdir. Bu tarz saldirilar bizi asla yildiramayacaktir. Biz mücadelemize devam edecegiz” diye konustu.

HDP Esenler Ilçe Esbaskani Nermin Babayigit’in okudugu basin açiklamasi:

Bu saldiri demokratik siyasete yapilmistir. Her türlü baskiya, engellemeye, gözaltilara, tutuklamalara ragmen ülkenin her yerinde esitlik, özgürlük, baris ve demokrasi mücadelesini yükselten partimizi yolundan alikoyacagini sananlar yaniliyorlar. 
Es genel baskanlarini, milletvekillerini, belediye esbaskanlarini ve on binlerce yöneticisini, üyesini tutuklayarak etkisizlestiremedikleri HDP’yi gecenin karanliginda kursunlamanin amaci açiktir. Korku ve yilginlik yaratmaktir.

Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Baskilar, tutuklamalar, yildirma, bikkinlik yaratma politikalari bizleri mücadelemizden bir milim bile geriletemez. Is, baris, özgürlük mücadelemizi daha da yükseltecegiz. Ezilen halklarin sesi olmayi sürdürecegiz. Demokratik siyasette israr edecegiz. Toplumun her kesimiyle bulusarak fasizme dur diyecegiz.” 



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli