Tarih: 15.01.2020 00:16

HDP ESENLER ILÇE ÖRGÜTÜ 3. OLAGAN KONGRESI GERÇEKLESTIRILDI…

Facebook Twitter Linked-in

Adem Bastürk Kültür Merkezinde gerçeklesen kongreye Batman Milletvekili Mehmet Rüstü Tiryaki, il yöneticileri, ilçe yöneticileri DKÖ, STK ve partililer katildi.

Açilis konusmasini HDP Esenler mevcut Ilçe Es baskanlari Ismail Dönmez ve Hülya Güler yapti. Ardindan Batman Milletvekili Mehmet Rüstü Tiryaki bir konusma yapti.

Gündemin maddelerine geçildi. HDP Esenler ilçe baskanligina adayligini açiklayan Riza Kaplan konusma yapti.

Kaplan “Esenler ilçesini iyi biliyorum.16 mahallesini iyi taniyorum. Basta aileler olmak üzere onlarin yaninda olacagimizi ilçenin emek boyutunda gençlik ve kadin kollarimizi güçlendirecegiz. Yerel yönetimleri kontrol ve denetim altina alacagiz. Oto park ve çevre sorununu öncelik verecegiz. Kentsel dönüsüm olan yerlerin üzerinde duracagiz. Belediyenin alt ve üst yapisi olarak izleyecegiz ve üzerinde duracagiz. Inanç kurumlari ile bire bir diyaloga girecegiz var olan sorunlari birlikte çözme yoluna gidecegiz. DKÖ ve STK ile diyaloga girecegiz. Ilçe binasinda siyaset yapmayacagiz sokaga inecegiz vatandasin sorunlari ile ilgilenecegiz.”

 

Gündemin seçim maddelerine geçildi. Divana tek liste sunuldu.

Delegelerin kullandiklari oy ile HDP Esenler 3.olagan kongresinde ilçe Es Baskanliklarina Silan Can ve Riza Kaplan seçildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —