Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

HDP Esenler Ilçe Seçim Bürolarini Açti

HDP Esenler Ilçe Seçim Bürolarini Açti

HDP Esenler Ilçe Örgütü, HDP Istanbul Büyüksehir Belediye Esbaskan adayi Pinar Aydinlar`in katilimi ile Tuna Mahallesi seçim bürosunun açilisini gerçeklestirdi.

HDP Esenler Ilçe Seçim Bürolarini Açti

HDP Esenler Ilçe Örgütü, HDP Istanbul Büyüksehir Belediye Esbaskan adayi Pinar Aydinlar’in katilimi ile Tuna Mahallesi seçim bürosunun açilisini gerçeklestirdi.

Açilis etkinligine, HDP Istanbul Il örgütü yöneticileri, Esenler’de bulunan yöre derneklerinin yöneticileri ve çok sayida yurttas katildi. Demokrasi mücadelesinde yasamini yitirenlerin anildigi saygi durusu ile baslayan açilista il olarak HDP’nin Esenler Belediye Esbaskan adaylari tanitildi.

HDP Istanbul Büyüksehir Belediye Esbaskan adayi Pinar Aydinlar, Esenler ilçesi Tuna Mahallesi seçim bürosunun açilisinin ardindan Tepe ve Kemer Mahallesi seçim bürosunu açilisini gerçeklestirdi. Tepe Mahallesi seçim bürosu önünde bir araya gelen çok sayida kisi Aydinlar ve beraberindekileri cosku ile karsiladi. Etkinlige öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe de katildi.

Halkin iradesinin olmadigi hiçbir projeye imza atmayacagiz

HDP Esenler Belediye Esbaskan adayi Nuriye Avsar, “Esenler’de basari elde etmeliyiz” dedi. Rojava’da ilan edilen özerk kanton bölgeleri örnek veren Avsar, “Orada temel insan haklari olan egitim ve saglik ücretsiz. Biz de Türkiye’de demokratik yönetim için yola çiktik. Esenler’de kent konseylerini olusturacagiz. Halkin iradesinin olmadigi hiçbir projeye imza atmayacagiz” seklinde konustu. Ardindan konusan HDP Esenler Belediye Esbaskan adayi Fethi Aydin ise, “Bizim adayligimiz, demokratik halk tarafindan belirlendi. Diger siyasi partilere baktigimizda ise, adaylik seçimlerinde dolarlar havada uçusuyor” dedi. Aydinlar ve beraberindeki heyet ardindan Kemer Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açilisini gerçeklestirdi.

 



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı