Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

HEDEF 3 TON ATIK PIL

HEDEF 3 TON ATIK PIL

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü, çocuklara çevre bilincini asilamak ve daha saglikli yarinlar yetistirmek adina yürüttügü çalismalar kapsaminda, çöplerle birlikte atildigi zaman insan sagligini tehdit eden pillerin ayri toplanmasi iç

Haber Merkezi/Gazete Esenler

HEDEF 3 TON ATIK PIL

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü,  çocuklara çevre bilincini asilamak ve daha saglikli yarinlar yetistirmek adina yürüttügü çalismalar kapsaminda, çöplerle birlikte atildigi zaman insan sagligini tehdit eden pillerin ayri toplanmasi için çesitli çalismalar yapiyor.

Ögrenciler ile Tüketici Atik Piller Dernegi (TAP)  bir araya geldi

Bu çalismalar kapsaminda düzenlenen seminerlerde, atik pillerin dogaya ve insan sagligina verdigi zararlarla ilgili bilgiler veriliyor. Bu seminerlere en çok katilimin oldugu ve atik pillerle ilgili anlatilanlari dikkatle dinleyen, konuyla ilgili sorular soran okullardan birisi de ilçede bulunan Fidan Demircioglu Ilkögretim Okulu. Ögrencilerin konuya olan ilgi ve alakalarindan yola çikan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü, Fidan Demircioglu Ilkögretim Okulu’nun çevreci ögrencilerini Tüketici Atik Piller Dernegi (TAP)  ile bir araya getirdi.

 

En çok atik pil toplayan belediye olmayi hedefliyor

Tüketici Atik Piller Dernegi’nin Fidan Demircioglu Ilkögretim Okulu’nda düzenledigi seminerle atik piller konusunda merak ettikleri her seyi sorma firsati bulan ögrenciler, topladiklari atik pillerin ne amaçla toplanildigini, geri dönüsümüyle hangi ürünlerle tekrar kullanildigini ögrendiler. Atik piller konusunda son derece duyarli davranan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü, 2010 yilinda 2205 kg. 2011 yilinda 2504 kg. atik pil topladi. Müdürlük konuyla ilgili yaptigi çalismalarla 2012 yilinda 3 ton ve üstünde atik pil toplayarak Istanbul genelinde en çok atik pil toplayan belediye olmayi hedefliyor.



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli