Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Hekimler, Istanbul'da bulustu! 'Büyük Beyaz Bulusma'da Erdogan'a tepki

Hekimler, Istanbul'da bulustu! 'Büyük Beyaz Bulusma'da Erdogan'a tepki

Istanbul'da bir araya gelen hekimler, yasadiklari sorunlari ve taleplerini dile getirmek için yürüyüs düzenledi.

Yarin 14 Mart Tip Bayrami. Tip Bayrami öncesinde hekimler, yasadiklari sorunlara dikkat çekmek ve taleplerini açiklamak için beyaz önlükleriyle Haydarpasa Egitim ve Arastirma Hastanesi önünden Kadiköy Iskele Meydani'na yürüdü.

ürk Tabipleri Birligi öncülügünde gerçeklestirilen "Büyük Beyaz Bulusma ve Beyaz Yürüyüs" Türkiye'yi etkisi altina alan kar yagisi nedeniyle sadece Istanbul'dan katilimlarla gerçeklestirildi.

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, TTB Genel Baskani Sebnem Korur Fincanci ve ITO Genel Baskani Pinar Saip'in de destek verdigi yürüyüste, "Emek bizim, söz bizim, bu memleket bizim" sloganlari atildi.

Basin açiklamasi da yapan hekimler, Cumhurbaskani ve AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan'in kendilerine yönelik söyledigi, "Giderlerse gitsinler" sözlerine tepki gösterdi.

 

Yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“20 yildir bu ülkeyi yöneten, AKP Genel Baskani ve Cumhurbaskani Erdogan tarafindan söylenen bu sözler hekimler arasinda büyük bir kirginliga, öfkeye neden olmustur. Yanitimiz açiktir. Tibbin tarihi yazilmaya basladigindan bu yana burada, bu topraklardaydik. Bugün de buradayiz.

Biz, topluma adanmis bir meslegin onurlu üyeleri olarak emegimizle, bilgimizle, uzun yillar süren egitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalisiyoruz. Biz, yillar içinde, ‘Doktorlari agaca baglayin da kaçmasinlar’ diyen devlet baskanlarini da ‘Doktorlarin gözü doymaz’ diyen kasaba siyasetçilerini de ‘Paraci doktorlar gürültü yapiyor’ diyen saglik yöneticilerini de gördük/görüyoruz.

Hepsi gitti, biz kaldik; meslegimiz ve meslek onurumuz kaldi. Bugün de hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastaliklarla mücadele etmek, saglik ve sifa dagitmak için dün, bugün oldugu gibi yarin da burada, bu topraklarda kalacagiz.

Ne ülkemizden ne meslegimizden ne hakkimiz olani istemekten vazgeçecegiz. Emegimizi, meslegimizi, gelecegimizi karartmaya çalisanlara karsi 14-15 Mart'ta bütün illerde, bütün saglik kurumlarinda g(ö)revde olacagiz.”



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu