Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

`Helâl Sex Shop` memlekete hayirli olsun!

`Helâl Sex Shop` memlekete hayirli olsun!

E, Müslümanin `realite-sov`u olur da `seks-sop`u olmaz mi?

Önceki aksam e-posta kutumu açtim ki ne göreyim! Nur topu gibi bir ‘helâl sex shop’umuz olmus. Gönderilen mektup, Islâmi kurallara uygun yerli seks dükkânimizin açilisini müjdeliyor. “Sizleri de mutlaka bekleriz” notuyla. Insallah, ilk firsatta diyoruz!..

Müjdeyi aldik ama kendi hakkimi da yedirmem! Ben ‘Ümmet’e yönelik böyle bir müessese dünyada açildiginda memlekette bunu ilk müjdeleyenlerden biriyim. 13 Nisan 2010’da o zaman yazdigim T24’te ‘Helâl Sex Shop Hayirli Olsun!’ basligi altinda böylesi çevrimiçi (‘online’) bir dükkanin Hollanda’da açildigini bildiren haberi yorumlamistim.

Simdi bizde açildi bu (http://www.helalsexshop.com) dükkân. Dünyada ikinci dendigine göre demek Hollanda’dan sonra Türkiye bu cesareti gösteriyor. Müslüman dünyada bir ilke bizim imza atmis olmamiz gayet manidar. Her halükarda hayirli olsun. Ya da haberi sosyal medyada paylastigimda genç arkadasim Gaye Deniz’in cuk oturan tivitiyle, “helâli hos olsun”!..

Tabii üç yil önceki yazida degerlendirilen dükkân gibi bizim dükkânda da öyle vibratör, sisme kadin, yapay vajina gibi ‘hardcore’ ürünler yok. Masaj yaglari, geciktirici sprey, kayganlastirici krem, cinsel duyarliligi artirip dayanikliligi saglamak için herbal kahve, vajina daraltan krem ve bayan orgazm kremi gibi ürünler var.

Ben en çok sonuncusuna takildim, çünkü ‘Bayan Orgazm Kremi’ diye Türkçelestirilen ürünün orijinal adi farkli ve daha ‘sarsici’: ‘Scream Orgazm Cream’… ‘Scream’ (çiglik) bize fazla gelmis! Yine de acaba hem çeviriyi kurtarmak hem de Islâmi havayi muhafaza etmek bakimindan ‘Vecdî Inzal Kremi’ denemez miydi diye düsünmemek de elde degil. (‘Vecd’i burada tasavvufî anlaminda kullanmadigimizi bilen bilecektir.)

Iki noktayi merak ediyorum. Birincisi ekranlardaki kadin bezi reklamlarina veryansin eden ‘ehl-i tasavvuf’tan Ömer Tugrul Inançer internetteki bu siteyi görüp acaba ne diyecek? Ikincisi, acaba Diyanet ne diyecek? Çünkü bu konuda ‘ehl-i seriat’ cephesinde de fikirlerin muhtelif oldugunu Hollanda’dan biliyoruz.

Bencileyin antropolog ne der diye sual ederseniz üç yil öncekilere ekleyecegim fazla bir sey yok. Tarihsel dayanagi da ekonomik ‘dayatma’si da var bu isin…

Seks, erotizm ve cinsel hazzin Islâm’da merkezi yeri, tarihsel olarak sabit. Bu bakimdan Islâm’in ilk ‘seks dükkâni’, simdiki elektronik imkânlarin olmadigi zamanlarda ‘matbu’ çerçevede sunulmus Seyh Muhammed El Nefzavî’nin meshur ‘Kokulu Bahçe’sidir denilebilir. ‘Kokulu Bahçe’ kitabin kisaltilmis adi. Asil ve uzun adini yerli ‘sex-shop’umuzu isletenlerin yabanci ürün adlarini uyarlamadaki muhtemel çekingenligi asmalarina katkisi olur ümidiyle verelim: ‘Zevklerin Oynastigi Mis Kokulu Çayirlar’… Nefzavi bu kitabi Allah’tan en dogru yolda yürümek için yardim dileyerek yazmaya basladigini söyler.

Tabii isin esasli bir ‘ekonomik’ yönü de var. Islâmin ‘kapitalist uygarlik’la dansinda gelinen bir baska nokta bu. Ve malûm, bu da uzunca bir geçmise dayaniyor.

Islâmi bankaciligi, finans kuruluslarini saymiyorum; biz popüler kültür baglantili ilerleyelim! Medya, modern (kapitalist) sistemin içinde merkezi bir yer isgal eder mi olmustu; Islâmi gazeteler, televizyonlar yayina basladi. Moda, giyim-kusam, defile günümüz insaninin ilgi odagi miydi; tesettür defileleri düzenlenir, Islâmi moda dergileri yayimlanir oldu. Tatil modern yasamin vazgeçilmezi miydi; harem-selâmlik ‘resort’ oteller hizmete sunuldu, hasema mayo üretimi basladi. Sov programlari yüksek begeniye mi mazhardi; yine Hollanda’da üç tesettürlü kiz kardesin ‘Helâl Kizlar’ (‘De Meiden van Halal’) programi boslugu doldurdu, bizde de tesettürlü ikiz kardeslerin basariyla yürüttügü ‘Ikiz Aynasi’ adli bir muadili çikti. Müzik gençlerin hayatinin ayrilmaz parçasi mi; Islâmi pop, rock, rap sökün etti. Realite-sovlar dünyayi mi sarmisti; en güzel ilahi okuyani seçecek ‘helâlinden’ realite-sovlar yapildi.

E, Müslümanin ‘realite-sov’u olur da ‘seks-sop’u olmaz mi? O da oldu iste…

TAYFUN ATAY

TAYFUN
ATAY


Radikal



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli