Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Her Daireye 1 Otopark Zorunlulugu Ertelendi!

Her Daireye 1 Otopark Zorunlulugu Ertelendi!

Yarin yürürlüge girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliginin yürürlük tarihi bugünkü Resmi Gazete`de degistirildi. Böylece her daireye 1 otopark zorunlulugu da ertelenmis oldu. Yapilan yeni düzenleme ile okullara zemin alti otopark yapilmasinin da önü açi

Her Daireye 1 Otopark Zorunlulugu Ertelendi!

Yarin yürürlüge girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliginin yürürlük tarihi bugünkü Resmi Gazete`de degistirildi. Böylece her daireye 1 otopark zorunlulugu da ertelenmis oldu. Yapilan yeni düzenleme ile okullara zemin alti otopark yapilmasinin da önü açildi..

Imar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanilarak hazirlanan ve 22 Subat 2018 tarihinde Resmi Gazete`de yayimlanan yeni otopark yönetmeliginin yarin (1 Haziran 2018) yürürlüge girmesi bekleniyordu.

Ancak Resmi Gazete`nin bugünkü sayisinda yayimlanan Otopark Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik ile yürürlük tarihi degistirildi. Böylece yönetmelik ile gelen her daireye 1 otopark zorunlulugu da ertelenmis oldu.

Yeni otopark yönetmeliginin yeni yürürlük tarihi ise 6 ay uzatilarak 1 Ocak 2019 olarak belirlendi. Bu tarih itibari ile yapilacak yapilara Yönetmelikte belirtilen esaslara göre otopark yerleri ayrilmadikça yapi ruhsati, bu otoparklar insa edilip hazir hale getirilmedikçe yapi kullanma izni verilemeyecek.

Okullara zemin alti otopark

Yönetmelikte yapilan bir diger degisiklik ile okullarin zemin altina otopark yapilabilmesinin de önü açildi.

Ana arter yollarda cadde alti, imar mevzuatinin izin verdigi meydan, yesil saha ve parklar ile ilgili kamu kurum ve kuruluslarinca uygun görülen, bu kuruluslara ait veya tahsisli tasinmazlarin bahçelerinde; tamamen tabii veya tesviye edilmis zemin altinda kalan kisimlarda bölge ve genel otopark yapilabilmesine olanak saglaniyor ancak Milli Egitim Bakanligina bagli egitim tesis alanlari hariç tutuluyordu.

Yönetmelik kapsaminda yapilan yeni düzenleme ile Milli Egitim Bakanligina bagli egitim tesis alanlarindaki projeler için düzenleme ve onaylar Milli Egitim Bakanligina ait olmak üzere bu kuruluslara ait veya tahsisli tasinmazlarin bahçelerinde; tamamen tabii veya tesviye edilmis zemin altinda kalan kisimlarda otopark yapilabilecek.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli