Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Her yerde hep ayni firma AKMERCAN

Her yerde hep ayni firma AKMERCAN

AKP iktidari ile zenginlesen sermaye gruplarindan biri olan Akmercan Sirketler Grubu Çekmeköy Belediyesi’nden tam 116 milyon TL’lik araç kiralama ihalesi aldi.

Kamu Ihale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Istanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi’ne bagli Destek Hizmetleri Müdürlügü, çok sayida otomobil, otobüs kamyon ve kamyonet gibi araçlari kiralamak için 25 Ekim’de, “Araç Kiralama Hizmeti Alimi” adi altinda bir ihaleye çikti. 

Birgünden Filiz Sari'nin haberine göre 30 Aralik'ta açiklanan sonuç ilanina göre, ihaleyi tam 116 milyon 808 bin TL’ye Akmercan Turizm Tasimacilik Insaat Güvenlik Sistemleri ve Gida Sanayi Dis Ticaret Limited Sirketi aldi. 

Birçok AKP’li belediyeye araç kiralayan Akmercan Sirketi’nin, Eylül 2021’de, Esenler’deki deprem toplanma alanina otopark olarak kullandigi ortaya çikmisti.

Akmercan Sirketler Grubu’nun merkez binasi Esenler’in Birlik Mahallesi’nde bulunan deprem toplanma alanin hemen yaninda yer aliyor.

Ancak AKP’ye yakinligiyla bilinen sirket, AFAD haritalarina göre, deprem toplanma alani olarak bilinen, yaklasik 10 bin metrekarelik afet ve acil durum toplanma alanin yaklasik 2 bin metrekaresini yillarca isgal etti. Sirket, söz konusu araziyi otopark olarak kullanirken alana özel güvenlik kulübesi bile yerlestirdi.

Ayrica isgal edilen deprem toplanma alani Esenler Belediyesi’nin imar planlarinda da otopark alani degil, rekreasyon alani olarak belirtiliyor.

AKP’YLE BÜYÜDÜLER

Ihalenin verildigi Akmercan Sirketler Grubu’nun sahibi Akmercan Ailesi, ticaret hayatina 1991’de servis tasimaciligi ile basladi. Cemal, Serafettin, Veysel, Ramazan ve Gazi Akmercan’in isleri sonraki yillarda AKP döneminde kamuyla yaptiklari islerle hizli büyüdü.

KAMUNUN VAZGEÇILMEZI

Birçok sirketi bulunan Akmercan ailesi kamudan milyonlarca liralik ihaleler aldi. Akmercan ailesinin sirketleri, 2006’da Adiyaman ili ve Besni, Kahta, Gölbasi dogalgaz dagitim ihalesini ve Sakarya'nin; Geyve, Alifuatpasa ve Pamukova ilçelerinde dogalgaz dagitimi isini aldi. Grubun hizmet verdigi kamu kurumlari arasinda, Cumhurbaskanligi, belediyeler, bazi askeri kurumlar, üniversiteler, Anayasa Mahkemesi, Istanbul Il Özel Idaresi, PTT, DTM, TEIAS da bulunuyor.

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı