Tarih: 01.01.2018 00:00

?HES Cumhuriyeti`nde çocuk isçi cinayeti

Facebook Twitter Linked-in

Giresun’un Dereli ilçesi Kiziltas köyünde Suta isimli HES  insaatinda göçük meydana geldi.
4 isçi hayatini kaybetti. Bir isçi de agir yaralandi. Ölen isçilerden birinin sigortasiz çalistirilan 16 yasinda bir çocuk oldugu ortaya çikti.

Köylüler, göçük meydana gelen santral insaati ile ilgili olarak daha önce Ordu Idare Mahkemesinin “Yürütmeyi durdurma karari” verdigi, buna ragmen insaatin devam ettigine dikkat çekti. Davanin halen devam ettigi ve su an Danistayda oldugu ögrenildi.

HALK ISYAN ETTI

Göçük altinda kalarak yasamini kaybeden isçilerin Kerem Erdem (40), Eren Erdem (16), Kenan Özdemir (40) ve Mustafa Yigit (22) oldugu, yarali Zafer Kirlak’in ise agir yaralandigi ve hastanede tedavi altina alindigi belirtildi. Olay üzerine bölge halki toplanarak HES’çi firmaya tepki gösterdi. HES nedeniyle arazilerinin zorla istimlak edildigini, köy yolunun tahrip edildigini söyleyen köylüler “Ölen gençlerimizi kim nasil geri getirecek?” diye isyan etti.

‘HES KARSITLARI VATAN HAINI’

Öte yandan HES’çi sirket Suta Insaat ve Mühendislik Sirketinin, (SUTA) Ankara Sanayi Odasina kayitli oldugu ögrenildi. SUTA’nin üyesi oldugu Insaat Sanayicileri Isveren Sendikasi (INTES) Yönetim Kurulu Baskani, “HES karsitlari vatan hainidir” sözleriyle taniniyor. 30 Kasim 2011 tarihli Cumhuriyet gazetesine açiklama yapan INTES Baskani Sükrü Koçoglu, “Çevreci diye ortaya çikan kuruluslar, sivil toplum örgütleri ve kisiler, aslinda yabanci ülkeler tarafindan fonlaniyor. Bu kisilerin emeli, bizim enerji yatirimlarimizin yönünü degistirerek enerji alaninda disa bagimliligimizi artirmak. Kötü niyetli kisilerin haricindekilerse, cahilliklerinden, bilgisizliklerinden dolayi HES’lere  karsi çikiyorlar” demisti.
(Giresun/EVRENSEL)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —