Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

HES kodu ile seyahat izin belgesi alma ekrani: HES kodu nedir, nasil alinir?

HES kodu ile seyahat izin belgesi alma ekrani: HES kodu nedir, nasil alinir?

HES Kodu alma ekrani arastirilan konular arasinda yerini aldi. Hes kodu nedir?, nasil alinir sorulari merak ediliyor. Geçtigimiz günlerde Saglik Bakani Fahrettin Koca seyahat izni ile ilgili açiklama yapti.

HES Kodu alma ekrani arastirilan konular arasinda yerini aldi. Hes kodu nedir?, nasil alinir sorulari merak ediliyor. Geçtigimiz günlerde Saglik Bakani Fahrettin Koca seyahat izni ile ilgili açiklama yapti. Bakan Koca açiklamasinda ,Hayat Eve Sigar(HES) uygulamasi seyahatlerde serbest giris karti olacak.' dedi. Bu uygulama ile vatandaslarin belgeyi almak üzere herhangi bir saglik kurulusuna ya da kaymakamlik/valiliklere gitmeleri gerekmiyor.

HES kodu nedir, nasil alinir sorulari arastiriliyor. Seyahat etmek isteyen vatandaslar koronavirüs önlemleri kapsaminda izin belgesi aliyorlar. Kod, öncelikle seyahatlerde kullaniliyor. Vatandaslar, tüm ulasim süreçlerinde Hayat Eve Sigar Mobil Uygulamasi üzerinden ya da kisa mesaj yoluyla HES kodu alinabiliyor. Iste HES kodu ile seyahat izin belgesi ile ilgili merak edilenler…

HES KODU NASIL ALINIR? 

HES kodu, "Hayat Eve Sigar" mobil uygulamasi üzerinden "HES kodu islemleri" bölümüne girilerek alinabiliyor. Ardindan "HES kodu olustur" butonuna tiklanacak ve kod kullanim süresi seçilecek ve kod olusturuluyor.
Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kisitlanmasi, paylasilmasi, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaslarin kendi kontrolünde. Vatandaslar, Hayat Eve Sigar uygulamasi üzerinden diledigi sayida kod üretebilecek. Hangi kodu, hangi kurumla paylastiginin listesini görüntüleyebilecek, dilerse iptal edebilecek ya da yetkilerini kaldirabiliyor.

HES kodu ayrica SMS yöntemiyle de alinabilecek. Kisa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazip aralarinda bosluk birakilarak sirasiyla, T.C. kimlik numarasi, T.C. kimlik seri numarasinin son 4 hanesi ve paylasim süresi (gün sayisi olarak) yazilacak ve 2023'e SMS olarak atilabilecek. Paylasim süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yil ile sinirlandirilacak. (Kisa mesaj örnegi: HES 1234567890 1234 15. Bu sekilde mesaj atildiginda kod 15 gün geçerli olacak.)

HAYAT EVE SIGAR UYGULAMASI NASIL INDIRILIR? 

Hayat Eve Sigar mobil uygulamasi Google Play Store ve AppStore üzerinden indirilebiliyor. Uygulamayi mobil marketlerden ücretsiz indirebilirsiniz.


HAYAT EVE SIGAR UYGULAMASI APPSTORE INDIRME LINKI- TIKLAYINIZ

HAYAT EVE SIGAR UYGULAMASI GOOGLE PLAY INDIRME LINKI- TIKLAYINIZ

Haber ;  Senol Özyurt



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli