Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

“Hiçbir Liyakat Cezasız Kalmaz”

“Hiçbir Liyakat Cezasız Kalmaz”

Mimar Alev Şahin’in hikayesi. Onun liyakati Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılıksız bırakılmadı, en üst dereceden yıllarca cezalandırıldı ve cezalandırılmaya devam ediyor.

 

Haber:Mustafa Siviş

Tarih 6 Şubat 2023, saat sabah 4.17, yer Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi: Türkiye tarihinin en büyük faciası ve ihmaller zinciriyle sınandı. Bu korkunç sınavdan milletin vicdanı ve dayanışması geçti fakat yönetim birçok kurumuyla beraber sınıfta kaldı. Peki bizi böylesine yıkan deprem miydi yoksa depremin yol açtığı yıkımı yaratan kanunsuzluk ve iş bilmezlik mi? Aslında bir vatandaşın hikayesi bu depremin yıkımını özetler nitelikte: Mimar Alev Şahin’in hikayesi. Onun liyakati Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılıksız bırakılmadı, en üst dereceden yıllarca cezalandırıldı ve cezalandırılmaya devam ediyor.

FETÖ’cü olarak iddia edilen bir İtirafçıya Ödül Gibi Karar: Ceza Namuslu Devlet Memuruna 

Alev Şahin görev yaptığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde bir takım denetlemelerde bulunuyordu ve Düzce’de bulunan bazı firmalara kalitesiz beton kullandıkları için birçok ceza kesmişti. Mimar Alev Şahin, inşaatlarında kalitesiz beton kullanan firmalara gereken cezaları keserek görevini yaptı fakat bu firmalar tarafından şikâyet edildi. Usulsüz şikâyetler neticesinde 2011 yılından bu yana çalıştığı devlet kurumundan 2017’de bir KHK ile ansızın ihraç edilen mimar Alev Şahin uzun yıllardır adalet mücadelesini sürdürüyor. Terörist, hırsız veya katil değilim sadece ekmeğimi geri istiyorum diyen Şahin'e en ağır gelen şey ise kalitesiz beton kullandığı için ceza kestiği şirketin patronunun bir FETÖ’CÜ itirafçı olması iddia edilen. Yani devlet ve yargı sistemi usulsüzlük ve yolsuzluğu cezalandırmak yerine, namuslu ve liyakat sahibi memurlarını cezalandırıyor. Yetmezmiş gibi adalet mücadelesi veren mimar Alev Şahin’i 235 kez gözaltına alıyor. Bu da yetmezmiş gibi üstüne üstlük toplamda 67 Bin Türk Lirası tutarında çok sayıda para cezası kesiyor. Yani hem hakkını yiyor hem de hakkını aramadan açlıktan öldürmek istiyor birileri,  Mimar Alev Şahin’i. 

İşte bu zihniyet ve bu yönetim anlayışı bizleri afetlerin yol açtığı yıkımlar başta olmak üzere birçok başka acıya götürdü ve götürmeye devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: “Hiçbir Liyakat Cezasız Kalmaz”
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı