Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

HILAFET IÇIN ISLAM ÜMMETININ ITTIFAKI SART

HILAFET IÇIN ISLAM ÜMMETININ ITTIFAKI SART

Farkli ülkelerden 126 Islam âlimi, yayinladiklari bildiride, Islam ümmetinin ittifaki olmadan hilafet ilan etmenin caiz olmadigini duyurdu.

 

HILAFET IÇIN ISLAM ÜMMETININ ITTIFAKI SART

126 ISLAM ALIMI BAGDADI’YE SESLENDI

Farkli ülkelerden 126 Islam âlimi, yayinladiklari bildiride, Islam ümmetinin icmasi ( ittifaki) olmadan hilafet ilan etmenin caiz olmadigini duyurdu.

Islam âlimlerinin, ISID’in lideri Ebu Bekir El-Bagdadi’ye hitaben yayinladiklari bildiride. ‘Islam ümmetinin ittifaki olmadan hilafet ilan etmek caiz degildir.’ Ifadesi kullanildi.

Bildiriye imza atanlardan Ürdünlü vaiz Ali el-Halebî, yaptigi açiklamada, bildirinin, Müslümanlar arasinda olmasi gereken en temel haklari kapsadigini, ögüt amaciyla ve Allah’in ISID militanlarini veya onlardan birini hidayete erdirmesi umuduyla yazildigini belirtti.

Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Misir, Tunus, Irak, Sudan, Yemen Türkiye, Ingiltere Fransa, ABD Isveç, Bosna Hersek, Italya, Belçika, Bulgaristan, Arjantin, Kanada, Hindistan, Çin, Malezya, Endonezya ve nijerya’dan126 Islam âliminin imzasini tasiyan bildiride, sunlar kaydedildi: ‘ Islam’da suçsuz insani öldürmek, elçileri ve dolayisiyla gazetecileri öldürmek, küfrünü açikça ortaya koymayanlari kâfir saymak, Hiristiyanlara veya Ehl-i Kitaba kötü davranmak ve ittifakla kaldirilan köleligi uygulamak, insanlari Müslüman olmaya zorlamak, kadinlarin ve çocuklarin haklarini ellerinden almak, Islam’da ölülerin cesetlerine zarar vermek(herhangi bir uzvunu kesmek vesaire), iskence yapmak, kötü isleri Allah’a isnat etmek, peygamberlerin ve sahabelerin mezarlarini yikmak, caiz olmadigi gibi Islam ümmetinin ittifaki olmadan hilafet ilan etmek de caiz degildir.

’ Bütün bunlara ragmen ISID lideri Ebu Bekir El-Bagdadi’nin uzun yillar önce dini,mezhebi, görüsü,ideolojisi, ayni olmayan insanlarla ayni fotograf karelerinde Samimi bir sekilde poz vermeleri simdilik sakalini uzatip, Ehl-i sünnet gibi gözüküp, insanlari öldürmek ve öldürtmek, insanlari öldürterek bir hedefe ulasarak Islam’in öngördügü veya Islam kanunlarinin emrettigi bir sey degildir. Her durumda masum insanlarin ölümüne sebep olacak her türlü siddetin sorumlusu oldugunu ayriyeten Allah katinda ise bu sorumluluktan kaçamayacaklarini bilmeleri gerekir.

ISID niye çikti? Neden çikti? Kimin ekmegine yag sürüyor ve sürmeye devam edecek? Bu sorularin cevabi belli olmasina ragmen hala insanlarin kafalari karistirilarak Müslümanligi terör dini olarak göstermeye çalisan güruhlar en sonunda bunun böyle olmadigini göreceklerdir. Islam dininin emri dogrultusunda bir insan öldüren dünyayi öldürmüs gibidir, bir insani dirilten de dünyayi diriltmis gibidir. Uyarisini göz önüne aldigimizda ISID terörünün Islam’la ilgisi olmadigi anlasilmistir.

Yazinin devami olacaktir

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu