Hizbullah yine meydanda

Hizbullah yine meydanda

Diyarbakir`da, Hüda-Par`a yakinligi ile bilinen Peygamber Sevdalilari Platformu`nca düzenlenen Kutlu Dogum Haftasi mitingine kadinlarin çogunlukta oldugu on binlerce kisi katildi.

Hizbullah yine meydanda

Diyarbakir`da, Hüda-Par`a yakinligi ile bilinen Peygamber Sevdalilari Platformu`nca düzenlenen Kutlu Dogum Haftasi mitingine kadinlarin çogunlukta oldugu on binlerce kisi katildi. Saganak yagis altinda yapilan mitingde mevlid okundu, ilahiler söylendi.

Merkez Baglar Ilçesi Nevruz Parki`ndaki mitinge Irak, Iran, Suriye, Lübnan, Misir ve Afrika ülkelerinden gelenler de katilirken, kadinlarin fazlaligi dikkati çekti. Saganak yagis altinda yapilan miting, dua okunmasi ile basladi. Mevlid ve ilahilerin okundugu mitingde izdihamda bayginlik geçirerek saglik çadirina götürüldü.

Diyarbakir ve çevre il ve ilçelerin yani sira Konya, Gaziantep ve Adana gibi illerden de otobüslerle gelenler miting alaninda yerlerini aldi. Peygamber Sevdalilari Platformu yetkilileri mitinge gelenlerin 400 bini buldugunu öne sürürken, emniyet yetkilileri ise bu sayinin 80 bin civarinda oldugunu söyledi.

Miting alanina çocuklarin yagmurdan korunmak için platformun altina saklanmasi ilginç görüntülere yol açti. Sunucunun Misir`dan gelen konuklari tanitmasi sirasinda toplanan kalabalik uzun süre tekbir getirerek slogan atti.

"BASINIZA ZINDAN EDECEGIZ"

Mitingde konusan Dogru Haber Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Mehmet Göktas, bugün dünyanin en acil meselesinin Misir oldugunu belirterek, "Bu kalabalik tesadüfen burada degildir. Bu meydana zindanlarda bunun bedelini ödeyerek geldiler" dedi. Bugün dünyanin en acil sorununun Misir`daki durum oldugunu belirten Mehmet Göktas, sunlari söyledi:

"Ey eskiya rejim, ey katiller çetesi, ey Müslümanlarin özgür iradesine ipotek koyan eskiya Sisi ve çetesi, ey Kabe`nin idaresine el koyan, buna karsi çikanlari katliama tabi tutan eskiya çetesi, Camileri bombalayan ve yüzlerce kardesimizi katleden katiller çetesi, Allah`in izniyle dünyayi basiniza zindan edecegiz. Allah`in izniyle yaptiklarinizin hesabini vereceksiniz. Bu Müslümanlar bunu unutmayacak. Diyarbakir`in sicak nefesini ensende hissedeceksin ey katiller çetesi. Bugün Türkiye`nin her yerinde binlerce etkinlik yapiliyor. Ne kadar Müslüman, ne kadar insan onun etegine tutunmussa bundan dolayi seviniriz. Adimiz peygamber sevdalilari, ama peygamber bizim ipotegimizde degil. Herkes ona yönelebilir. Allah`in izniyle dün bu meydanda baska kardeslerimizde Hazreti Peygamber`e onun ümmetiyiz diye seslendiler. Dün Kemalizm kaybetmistir demistik. Simdi diyoruz ki; sosyalizm de komünizm de kaybetmistir. Onun için bu insanlar bugün gelmis peygamberin davasina sarilmislar."

Yapilan konusmalarin ardindan miting ilahiler söylenmesiyle devam etti.

Odatv.com