Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

HSYK seçimlerini cemaat kazandi

HSYK seçimlerini cemaat kazandi

HSYK`da görev alacak isimler için Yargitay`da yapilan seçimleri Cemaat listesi kazandi. Yargitay üyelerinin verdigi oylarla seçilen yeni HSYK üyelerinin üçü de cemaat destekli isimler.

HSYK seçimlerini cemaat kazandi

HSYK`da görev alacak isimler için Yargitay`da yapilan seçimleri Cemaat listesi kazandi. Yargitay üyelerinin verdigi oylarla seçilen yeni HSYK üyelerinin üçü de cemaat destekli isimler.

7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun, 20. Hukuk Dairesi Üyesi Yakup Ata, 18. Hukuk Dairesi Üyesi M.Kemal Özçelik en çok oy aldi. Üç isim de HSYK seçimlerine cemaat destekli listeden girmisti.  

Daha önce Yargitay`da Birinci Baskanlik Kurulu (Yargitay Divani) seçimlerini hükümet destekli listeye karsi Cemaat destekli liste kazanmisti. Bu seçim ise cemaat`in Hükümet karsisinda ikinci yargi zaferi oldu.

Bugünkü seçim sonucunda Yargitay`dan gelen 3 HSYK üyesi de Cemaat listesinden girdi.

ÜYELERIN ÖZGEÇMISLERI

Yargitay Üyelerinin en çok oyunu alarak HSYK asil üyeligine seçilen Yakup Ata 1960 yilinda Kirsehir Kaman’da dogru. Istanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Ata, Ankara ve Artvin hakim adayi olarak meslege basladi. Sirasiyla Develi, Artvin, Düziçi Hakimligi ve Yargitay Tetkik Hakimligi görevlerinde bulunan Ata, 18 Ocak 2010’da Yargitay Üyeligi’ne seçildi. Halen 18. Hukuk Dairesi Üyesi olan Ata, evli ve bir çocuk babasi.

HSYK asil üyeligine seçilen 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun ise 1966 yilinda Fethiye’de dogdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Tosun, Fethiye hâkim adayi olarak meslege basladi. Sirasiyla Baskil, Hozat, Datça Cumhuriyet Savciligi ve Yargitay Cumhuriyet Savciligi görevlerinde bulunan tosun 24 Subat 2011 tarihinde Yargitay Üyeligine seçildi. Halen Yargitay Yedinci Ceza Dairesi Üyesi olan Tosun, ayrica Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu Üyesi. Ingilizce bilen Tosun, Nigde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Dalinda yüksek lisans yapti. Tosun, evli ve üç çocuk babasi.

18. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Kemal Özçelik ise 1968 tarihinde Ikizdere’de dogdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Özçelik, Trabzon hâkim adayi olarak meslege basladi. Özçelik, sirasiyla Hanak, Çemisgezek, Ladik Hakimligi Adalet Bakanligi Personel Genel Müdürlügü Tetkik Hakimi, Personel Genel Müdürlügü Daire Baskani, Personel Genel Müdürlügü Genel Müdür Yardimcisi ve Personel Genel Müdürlügü Genel Müdürü görevlerinde bulundu. 19 Ekim 2012 tarihinde Yargitay Üyeligine seçilen Mustafa Kemal Özçelik, halen 18. Hukuk Dairesi Üyesi. Ingilizce bilen Özçelik, Türkiye ve Orta Dogu Amme Idaresi Enstitüsü’nde Adalet Yönetimi alaninda yüksek lisans yapti. Özçelik evli ve üç çocuk babasi.

Odatv.com



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı