Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Hulusi ÖZBEK “bu anlayış, savurganlık ve duyarsızlık ile iflasa doğru gider”

Hulusi ÖZBEK “bu anlayış, savurganlık ve duyarsızlık ile iflasa doğru gider”

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Hulusi ÖZBEK, 2022 yılı içinde daha 9 ay dolmadan iki ek bütçe kullanan Esenler Belediyesi hakkında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Özbek “Esenler Belediyesi korkarız ki, bu anlayış, savurganlık ve duyarsızlık ile iflasa doğru gider. Muhaliflerine Belediye yönetimi konusunda akıl verenler söylem ve iddialarından uzak tutarsız ve riyakar bir  yönetim tarzını benimsemişlerdir. Esenlerli hemşerilerimiz bunu hak etmemektedir.

SAADET PARTİSİ,
Esenler İlçe Başkanı Hulusi ÖZBEK, 2022 yılı içinde daha 9 ay dolmadan iki ek bütçe kullanan Esenler Belediyesi hakkında basın açıklaması yaptı.


Muhterem hemşerilerimiz, sevgili basın mensupları:

             5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, (10.12.2003)

             5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, (10.07.2004)

             5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, (22.2.2005)

             5227 Sayılı Kamu Yönetimi Temel İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun Tasarısında Yer Alan Stratejik Planlama İlgili Maddeler (15.7.2004)

             5393 Sayılı Belediye Kanunları (03.07.2005) vasıtası ile Kamuda stratejik planlama yapma mecburiyeti getirilmiş ve 2006 yılından itibaren kamu idarelerinde uygulanmaya başlamıştır.

Bu Kanunların temel amacı, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik, verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği düzenlemektir. Kamu kaynaklarını etkili kullanmak, aynı zaman da Kamunun önemli görevleri arasında yer almaktadır.

Kanunlar hazırlanan bütçelere ek bütçe yapılmasını uygun görmüştür. Ek bütçe, genellikle olağanüstü nedenlere bağlı olarak yönetim bütçesinde öngörülenden yüksek harcama artışları veya gelir azalışları sonucunda hazırlanır. Ek bütçe yapılması her şeyden önce Stratejik Planlama yapımının zafiyetini, yönetimin plansızlığını ve hazırlıksızlığını göstermekte olup ek bütçe esasen yatırım için yapılmalıdır.

Esenler Belediyesi mevcut yönetimi 2022 yılı bütçesini 710 milyon 500 bin TL olarak hazırladı. Bütçe yürürlüğe girdikten 3 ay sonra 7 Nisan'da 590 milyon TL daha ek bütçe talebinde bulundu. İkinci ek bütçeyi hazırlayan belediye yönetimi 400 milyon liralık ek bütçe için meclisten onay istedi. Bu ek bütçe arsa satışı ile sağlanacak.

Ek bütçe incelendiğinde yapılış sebebinin yatırım olmayıp yine aynı partiden olan merkezi iktidarın ülkeyi kötü yönetmesinin sonucunun Esenler ölçeğinde yansıması olduğu görülmektedir.

Esenler Belediye Bütçesi 710.500.000 TL’dan yapılan iki ek bütçe sonucunda 990.000.000 TL arttırılarak 1.700.500.000 TL’ ye çıkartılmıştır. Böylelikle bütçe artış oranı %139,45 olmuştur.

Ek bütçe incelendiğinde yine görülmektedir ki Esenler Belediye yönetimi israf ve itibar düşkünlüğü bu ek bütçeleri gerekli kılmıştır. Gider kalemlerinde ağırlıklı harcamalar 135.000.000 yakıt ve araç kiralamasına harcanmakta, 195.000.000TL-  Kültür İşleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün diğer Müşavir firma ve Kişilere yapılan ödemeleridir.

Mevcut iktidar sebebi ile yakıt fiyat artışı acı bir gerçek olsa da Esenler Belediyesi mevcut yönetiminin araç fazlalığı ve Taşıt Kanunu’na muhalif yönde araç kullanımı herkesin malumudur. İktisat yapılması gereken durumda harcamaların kısılması gerekirken, yine bu ek bütçeler için arsa satışı yapmak en basit tarifi ile tutarsızlıktır, yazıktır, ayıptır.

Esenler Belediyesi korkarız ki, bu anlayış, savurganlık ve duyarsızlık ile iflasa doğru gider. Muhaliflerine Belediye yönetimi konusunda akıl verenler söylem ve iddialarından uzaktutarsız ve riyakar bir  yönetim tarzını benimsemişlerdir. Esenlerli hemşerilerimiz bunu hak etmemektedir.

“Halka hizmeti Hakka hizmet” bilen belediye anlaşımız ile Esenler halkımızı tekrar “Milli Görüş Belediyeciliği” buluşturmak en önemli gayemizdir.

Adil Belediyecilik, İnsanca yaşanabilir bir Esenler için hep birlikte el ele vereceğiz.

Esenler halkına saygılarımızla…

Hulusi ÖZBEK

Saadet Partisi – Esenler İlçe Başkanı



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı