Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hüznün Öyküsü Sarkilar Ve Danslarla Anlatildi

Hüznün Öyküsü Sarkilar Ve Danslarla Anlatildi

Maltepe Belediyesi, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi” temali “Iki Bugday Basagi” isimli konser ve dans gösterisine ev sahipligi yapti

Haber/Elmas Aydogan

Tuzla Sosyal Dayanisma Dernegi'nin (TUZLADER) katki sundugu, Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelenen gösteriye vatandaslar büyük ilgi gösterdi. Gösterinin açilisinda konusan TUZLADER Baskani Nursen Temizel, uzun zamandir mübadele konusunda çalistiklarini ifade ederek “ Iki gün evvel Çanakkale Zaferimizi kutladik. 107. yil dönümü dolayisiyla bu zaferleri bize kazandiran basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve sehitlerimizi saygi, minnet ve sükranla bir kez daha aniyoruz. Önlerinde saygiyla egiliyoruz.” dedi.  

EGE’NIN IKI KIYISINDAN SARKILAR SÖYLENDI  

Konserde Yunanistan ve Türkiye arasinda 1922’den 1923 yilina kadar süren zorunlu göç, sarkilar ve danslar esliginde anlatildi. Istanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçisi solist, soprano Pinar Temizel Çulha sahne aldi. Temizel, Rumeli türküleri, Cumhuriyet dönemi tangolari ve klasik eserleri seslendirdi. Yunan Danslari Grubu olan Kakapedia dansçilari, Ege ve Yunan danslari egitmeni Kaan Temizel’in koreografileri esliginde sirtaki, zeybek,  kasap havalari, çiftetelli danslarindan örnekler sundu.  Konserin finalinde “Çanakkale türküsü”, Türk bayraklari esliginde seslendirildi.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli