Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Huzurun Sehrinde Tacize Karsi Eylem

Huzurun Sehrinde Tacize Karsi Eylem

Esenler`de tacize ugrayip darp edildigi belirtilen 31 yasindaki kuaför P.Ö.`ye destek olmak için bir araya gelen kadinlar saldirinin yasandigi Esenler Inönü Caddesi`nde eylem yapti.

 Huzurun Sehrinde Tacize Karsi Eylem
Esenler`de tacize ugrayip darp edildigi belirtilen 31 yasindaki kuaför P.Ö.`ye destek olmak için bir araya gelen kadinlar saldirinin yasandigi Esenler Inönü Caddesi`nde  eylem yapti. 

Saldiriya ugrayan P.Ö`nün ablasi Derya Ö. de eyleme katilanlar arasindaydi.  
Derya Ö., "Biz artik sokaklarda rahat yürüyemiyoruz. Kimsenin kimseye müdahale etmedigi, herkesin rahatça sokakta yürüyebildigi huzur içinde bir ülke istiyoruz" dedi.

Esenler Inönü Caddesi`nde 9 Agustos tarihinde ablasinin evine yürüyerek giden bir çocuk annesi 31 yasindaki kuaför P.Ö., iddiaya göre onlarca kisinin ortasinda, uyusturucu basta olmak üzere birçok suçtan sabikasi bulunan Ferhat T.`nin tacizine ugradi. Olay üzerine genç kadin, tacizciye tepki gösterdi. Ikili arasinda yasanan bogusmanin ardindan saldirgan, genç kadini darp edip olay yerinden kaçti. 


Savciligin itirazi tutuklatti

Kafasi kaldirim tasina çarpan ve kanlar içerisinde kalan P.Ö., ambulansin çagrilmasiyla hastaneye kaldirildi. Sikayet üzerine saldirgan Ferhat T. gözaltina alinarak adli kontrol ile serbest birakildi. Savciligin itirazinin ardindan süpheli önceki gün tekrar yakalanarak tutuklandi ve Metris Cezaevi`ne gönderildi. 

Olayin meydana geldigi yere yakin noktada bir araya gelen kadinlar `Kiyafetime Karisma Hareketi` adi altinda eylem yapti. Eyleme, sehir disinda bulunan P.Ö katilmazken, ablasi Derya Ö. destek verdi. `Kiyafetime Karisma` yazili pankart açan grup, basin açiklamasi yapti. 

" Cesareti Cezasizliktan Ve Çagdisi Siyasetten Almaktadir”
Grup adina konusan Çagil Övençoglu, "Geçtigimiz hafta kadin arkadasimiz burada önce tacize ardindan kiyafeti bahane edilerek saldiriya ugradi. Bu saldiri ve kiyafet bahanesiyle yapilan hiçbir saldiri münferit degildir. Bu saldirilar tüm kadinlara yapilmaktadir. Kadinlara karisma hakkini kendinde görenler bu cesareti cezasizliktan ve çagdisi siyasetten almaktadir. Sortlarimizla eteklerimizle kadinlarin mücadelesinin ne kadar güçlü oldugunu göstermek için kadinlar bir arada olmalidir" dedi. 

"Kardesimi Kanlar Içerisinde Gördüm"
Eyleme katilan P.Ö.`ün ablasi Derya Ö. ise olaydan kardesinin psikolojisinin bozuldugunu söyledi. Derya Ö., "Olay günü kardesim bana gelecekti. Evlerimiz bir birine yakin. Kardesimi beklerken biri beni arayip kardesimin yarali oldugu söyledi. Hastaneye götürülmüs, ilk tedavinin ardindan ifade vermek için karakola getirilmisti. Ben de karakola gittigimde kardesimi gördüm. Her tarafi kanlar içerisindeydi. Kollarinda ve bacaklarinda morarmalar vardi. Kardesim yolda yürürken bir kisi önce elle taciz etmis. Kardesim de tepki göstermis. Bir bogusma yasanmis. Kardesim onun yüzünü çizmis. O da kardesimi yere yatirarak kafasini öldüresiye kaldirima vurmus" diye konustu.

"Huzur Içinde Bir Ülke Istiyoruz"
Daha sonra polise giderek saldirgani teshis ettiklerin belirten  Derya Ö., saldirganin yakalanip tutuklandigi bilgisini aldiklarini kaydetti. Olayin ardindan psikolojisi bozulan kardesini memlekete gönderdiklerini aktaran Derya Ö., "Biz artik sokaklarda rahat yürüyemiyoruz. Dogru düzgün bir yasam istiyoruz. Kimsenin kimseye müdahale etmedigi, karismadigi rahatça sokakta yürüyebildigi huzur içinde bir ülke isti
yoruz" diye konustu. 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli