Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

IBB, açacagi 11 yeni kresin biri Esenlere açiliyor

IBB, açacagi 11 yeni kresin biri Esenlere açiliyor

Esenler Namik Kemal mahallesine yapilan kres Esenlerdeki halkin hizmetine sunulacak. Böylelikle IBB, açacagi 11 yeni kres ile Istanbul genelindeki kres sayini 31'e çikaracak

Haber Merkezi

Esenler, Çatalca, Büyükçekmece, Sancaktepe, Gaziosmanpasa'da birer; Küçükçekmece, Kartal ve Maltepe'de ise ikiser yeni kres, halkin hizmetine sunulacak. Kreslere ön basvuru ve kayit yenileme için son tarih 28 Haziran.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), kres hizmetlerini kent genelinde yayginlastirmayi sürdürüyor. Yeni açilacak 11 tesis ile Istanbul'daki kres sayisi 31'e çikacak. Istanbul'a 150 yeni kres hedefine bir adim daha yaklasilacak.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu'nun "Buradan yetistigini söyleyenleri gördükçe onur duyacagimiz en önemli projemizdir" diyerek baslattigi çalisma kapsaminda Esenler, Çatalca, Büyükçekmece, Sancaktepe, Gaziosmanpasa'da birer; Küçükçekmece, Kartal ve Maltepe'de ise ikiser yeni kres, halkin hizmetine sunulacak.

KRESLER TAM DONANIMLI

IBB tarafindan Istanbullularin hizmetine sunulan kresler tam donanimli. Çocuklar için bir etkinlik merkezi olarak tasarlanan tesislerde derslikler, kapali aktivite ve oyun alanlari, yemekhane, mutfak, teraslar, bekleme odalarinin yani sira idari birimler ve teknik hacimler bulunuyor. Egitimler, deneyimli bir kadro tarafindan veriliyor.

ÖNCELIK IHTIYAÇ SAHIPLERINE

Kreslerin kurulacagi yerler belirlenirken ihtiyaç sahipleri göz önüne aliniyor. Bu amaçla IBB'nin bilimsel ölçütlere göre yaptirdigi Yoksulluk Haritasi temel aliniyor. Bu haritaya göre çocuk sayisinin yüksek ve yoksullugun fazla oldugu mahallelere kres yapimina öncelik veriliyor.

SON ÖN BASVURU TARIHI 28 HAZIRAN

Yuvamiz Istanbul çatisi altinda hizmet veren kreslere, 'https://yuvamiz.ibb.istanbul'web adresinden ön basvuru yapiliyor. Ön basvurulari izleyen süreçte yapilacak degerlendirmelere göre uygun adaylar, kayit için davet edilecek. Veliler, çocuklarini is ya da evlerine en yakin krese yazdirabilecek. 2021-2022 dönemi için yeni açilacak ve hizmete devam eden 31kresten yararlanmak için son ön basvuru tarihi, 28 Haziran 2021. Ayni gün, halen egitimini sürdüren ögrenciler için de son kayit yenileme tarihi. Kayit yenilemek isteyen ögrenciler de tipki ön basvuru yapmak isteyenler gibi, ayni web adresinden islemlerini yerine getirebilecek.

TÜM ÇOCUKLAR IÇIN ESIT FIRSAT

Yuvamiz Istanbul Projesi, kent genelindeki çocuklarin esit firsatlara sahip olmasini saglamak amaciyla yeni belediyecilik döneminde baslatildi.Bu kapsamda çocuklarin tüm alanlarda yetismesi, onlarin temel gereksinimleri, kadin istihdami, aile egitimine ve gelisimine yapilacak katkilar gözetildi.

Egitim programlari, kendine güvenen, mutlu, dogaya duyarli, insan hak ve özgürlüklerine saygili, çevresiyle olumlu iliskiler kuran, katilimci ve soru soran bireyler yetistirmek temelinde olusturuldu.

MAHALLE ILISKILERI GÜÇLENDIRILIYOR

Proje, ebeveynleri çok yönlü desteklemenin yani sira kadinlarin, rahatlikla çalisma ve sosyal hayata katilim göstermesini de olanak sagliyor. Ayni zamanda çocuklarin, ögretmen, aile ve mahalle iliskisi güçlendirilerek yasayabilecekleri güvenli alanlar olusturuluyor.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı