Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

IBB Baskani Kadir Topbas istifa etti

IBB Baskani Kadir Topbas istifa etti

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas hakkinda çikan istifa iddialarina iliskin açiklama yapti. Görevinden istifa eden Kadir Topbas açiklamasinda "Ben bugün itibariyle Belediye Baskanligi görevimdem istifa ettim. Partimi birakmiyorum. Buradan

 IBB Baskani Kadir Topbas istifa etti
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas hakkinda çikan istifa iddialarina iliskin açiklama yapti. Görevinden istifa eden Kadir Topbas açiklamasinda "Ben bugün itibariyle Belediye Baskanligi görevimdem istifa ettim. Partimi birakmiyorum. Buradan muhalefete ekmek çikmaz" dedi.
 
IBB Baskani Kadir Topbas, düzenledigi basin toplantisinda istifa ettigini açikladi. Topbas`in açiklamalarindan satirbaslari söyle:
"Partim ve sayin genel baskanim uygun gördüler ve 2004 yilinda IBB Baskanligi görevini bana tevdi ettiler. Istanbul gibi emanet bir sehre müjdelenmis bir sehre baskanlik yapma onurunu bana yasattilar. Görevi devralirken `emanetin ne oldugunu bilenlerdeniz` dedim. Görevimizi asla aksatmamak üzere çalismalarimizi ortaya koyduk. Bu göreve hep emanet olarak baktim.
Bu emanet sehirde bu görevi yapmaya çalistik. Hata yapmamaya özen gösterdik. Hata yaparsak telafisi zordur. Hata ile ihanet birbirine karistirilmamali. Ihanet edenler asla affedilemez. Partimin her kademesiyle bir gönül bagi ile hizmet etmeye çalistik. Sayin Kiliçdaroglu 2009`da adayligini denedi ama Istanbullular izin vermedi. 2010`da manipülasyonlara ragmen Istanbul bize güvendi. Güzel hizmetler birakarak hayirla yad edilmek amacimiz oldu. Borçlu bir belediye birakmiyorum.
Istanbullulara tekrar tekrar tesekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna müsaade etmem. Ben bugün itibariyle Belediye Baskanligi görevimdem istifa ettim. Partimi birakmiyorum. Buradan muhalefete ekmek çikmaz."
Kadir Topbas, 2004 yilindan bu yana Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi görevini yürütüyordu.
 
TOPBAS: ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUM
IBB tarafindan elektronik posta mesaji, saat 15.25`te gönderildi. Mesajda, IBB`nin ve Topbas`in son dönemde gerçeklestirdigi etkinlikler fotograflarla anlatildi. Mesajda yer alan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan`in fotografinin altina "Malazgirt Zaferinin 946`inci yil dönümünü Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan`in katilimiyla törenle Mus`ta gerçeklestirdigimiz görgemli bir törenle kutladik" denildi. Hasanpasa Gazhanesini sehre yeniden kazandiriyoruz basligiyla Topbas`in törendeki bir fotografi da paylasildi. Alibeyköy Fidanligi`ndaki inceleme gezisinden de yine fotografli olarak bahsedildi. Son ve en dikkat çekici mesaj Kadir Topbas`in fotografiyla birlikte verildi. 

Mesajda Topbas`in agizindan "Sevgili istanbullular her ay hayatinizi kolaylastiracak ve ayni zamanda hemsehrilik iliskisiyle asigi oldugumuz bu kenti, daha yasanilir ve çagdas düzeye çikaran yeni hizmetlerimizle sizlerin karsisina çikmaktan onur ve mutluluk duyuyorum" diye yazildi. 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli