Tarih: 01.01.2018 00:00

IBB CHP`li Meclis Üyesi Soydan Alkan Çocuk Haklari Ihlal Ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

IBB CHP’li Meclis Üyesi Soydan Alkan Çocuk Haklari Ihlal Ediliyor

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisinin 2015 yili Nisan ayi toplantilarinda Kadiköy Belediyesi ve IBB Meclisinin CHP’li Üyesi Soydan Alkan’in 23 Nisan Çocuk Bayraminin anlam ve önemini anlatan gündem disi bir konusma yapti.

 

CHP’li Soydan Alkan Mecliste konustu: Artik yeni Türkiye de Çocuk yasta evlendirilen kiz çocuklari, sokaklarda dilendirilen çocuklar olmasin...

 

IBB Meclisinin CHP’li Üyesi Soydan Alkan Meclis kürsüsünde  23 Nisan Çocuk Bayraminin anlam ve önemini anlatan gündem disi bir konusma gerçeklestirerek Çocuk haklari ve ihlallerini, Ulusal Egemenligin ve Cumhuriyetin önemine deginerek su cümlelere dikkat çekti: “2015 yili Türkiye`sinde hala çocuk yasta evlendirilen kiz çocuklari, sokaklarda dilendirilen çocuklar, ihmale, istismara ve tacize maruz kalan çocuklar, kayit disi olarak çalistirilan çocuklar, suça sürüklenen ve suçun magduru olan çocuklar görmekteyiz.

 

Özellikle egitimin en önemli safhasi olan ilkögretimin yap-boz gibi sürekli degistirilmesi kaygilarimizi güçlendirmektedir. Atatürk’ün önderliginde kurulan Türkiye Cumhuriyetine sahip çikmak demek; bu cennet vatani dünya arenasinda, günümüzde ve gelecekte dengeleri kendi lehine degistirebilen güçlü bir konuma getirmek olmalidir. Emanete sahip çikmak demek egitim-ögretim, bilim-teknik, tip ve spor alanlarinda uluslararasi çapta basarilar elde ederek sanli bayragimizi gönderlere çektirmek olmalidir”

 

23 Nisan 1920, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açildigi ve Türk halkinin var olma savaslari içinde “EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ MILLETINDIR” sözüyle birlikte egemenligini ilân ettigi tarihtir. 23 Nisan 1924`te bu gününün bayram olarak kutlanmasina karar verilmis. Bu tarihten 5 yil sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayrami çocuklara armagan etmistir. Dünya’da çocuklarina bayram hediye eden ve bu bayrami bütün dünya çocuklari ile paylasan ilk ve tek ülke Türkiyedir.

 

Atatürk’ün önderliginde kurulan Türkiye Cumhuriyetine sahip çikmak demek; bu cennet vatani dünya arenasinda, günümüzde ve gelecekte dengeleri kendi lehine degistirebilen güçlü bir konuma getirmek olmalidir. Emanete sahip çikmak demek egitim-ögretim, bilim-teknik, tip ve spor alanlarinda uluslararasi çapta basarilar elde ederek sanli bayragimizi gönderlere çektirmek olmalidir.

 

Ülkemize ve halkimiza yönelik bölücü ve yikici faaliyetler karsisinda, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine, beraberligimize ve bütünlügümüze sahip çikma mecburiyetinde oldugumuz apaçiktir. Bu tür bayramlari da bu suur ve düsünce içerisinde degerlendirmek durumundayiz. Cumhuriyetimizin temel degerlerine ve milletimizin bütünlügüne yönelik saldirilar dün, bugün oldugu gibi, yarin da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanik olmasi ve bu gibi düsmanca saldirilara karsi hazirlikli olmasi için onlara gerçekleri anlatmali, yüklendikleri emanetin büyüklügünü simdiden ögretmeliyiz.

 

Tarihin akisi içerisinde, milletlerin kaderinde olumlu yada olumsuz etkili olan binlerce devlet adami yer almistir. Bugün bunlarin pek çogunun birakiniz eserlerini, isimlerini dahi hatirlayamazsiniz. Oysa Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adami ve halk kahramanlari biraktiklari eserler ve bu eserlere sahip çikan milyonlarla sonsuza kadar yasayacaklardir. Bu kahramanlari farkli kilan ve tarihe altin harflerle yazdiran gerçek de budur. Huzurunuzda bize bu cennet vatani emanet eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaslarini saygi ve rahmetle aniyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Hepimize Kutlu olsun.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —