Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

IBB: Cuma günü itibariyle 250 gramlik Halk Ekmek 2 TL’den satilacak

IBB: Cuma günü itibariyle 250 gramlik Halk Ekmek 2 TL’den satilacak

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), 11 Subat Cuma günü itibariyle Istanbul Halk Ekmek A.S.'nin ürettigi 250 gramlik Halk Ekmek'in 2 TL’den satilacagini duyurdu. Halk ekmege yapilan zamla ilgili konusan Halk Ekmek A.S Yönetim Kurulu Baskanvekil

Istanbul'da 250 gram olarak 1.25 TL'ye satilan halk ekmegi 11 Subat'tan itibaren yüzde 60 zamlanarak, 2 TL'den satilacak

 

 

 

Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin (IBB) sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"11 Subat Cuma günü itibariyle IHE üretimi 250 gr Halk Ekmek 2 TL’den satilacaktir. Kamuoyu bilgisine sunariz."

“YÜKSEK MALIYETLER KARSISINDA DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Sözcü'ye konusan Halk Ekmek A.S Yönetim Kurulu Baskanvekili Özgen Nama, yapilan zamla ilgili sunlari söyledi:

  • Artan maliyetler nedeniyle zam yapma karari aldiklarini belirten Nama, “Yükselen maliyetler karsisinda dayanacak gücümüz kalmadi. Mazot, elektrik fiyatlari 4 katina çikti. 125 liralik bir çuval unun fiyati 300 lira oldu. Halka ucuz ve saglikli ekmegi sürekli verebilmek için bu fiyat düzenlemesi zorunlu oldu. Kasim-Aralik-Ocak ve Subat'in ilk haftasi boyunca yani 4 aydir ekmege zam yapmayarak bu kara kis günlerinde halka ucuz ekmek verebilmek için 100 milyon liralik ek maliyete katlandik. Kamuoyunun ve halkimizin hosgörüsüne siginiyoruz.

TALEP PATLAMASI YASANMISTI

Geçtigimiz aralik ayinda döviz kurunda yasanan dalgalanmanin ardindan Istanbul'da 1.25 liraya satilan Halk Ekmek'e talep tavan yapmisti. Günde 1.5 milyon somun ekmek üretme kapasitesine sahip olan Halk Ekmek'e günlük talep 1.9 milyona çikmisti. Fabrikalar yogun talebi karsilayabilmek için aralik ayindan itibaren kapali olduklari pazar günleri de üretim yapmaya baslamisti.

UZUN KUYRUKLAR OLUSTURDU

Istanbul’da birkaç kurus daha ucuz ekmek almak isteyen vatandaslar, yagmur ve kar dinlemeden Istanbul Halk Ekmek büfeleri önlerinde uzun kuyruklar olusturmustu. Eksi 3-5 derecede kuyruga giren vatandaslar, evinin yakininda 3 liradan satilan ekmege güçleri yetmedigi için kilometrelerce uzaktaki Halk Ekmek büfesine gitmisti.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı