Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

IBB’de karsi çikmisti: AKP’li Tevfik Göksu, 10 milyonluk borçlanma yetkisi aldi

IBB’de karsi çikmisti: AKP’li Tevfik Göksu, 10 milyonluk borçlanma yetkisi aldi

IBB’nin koronavirüs salgini nedeniyle olaganüstü meclis toplantisi yapmasina karsi çikan AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, baskanligini yaptigi Esenler Belediye Meclisi'nden oy birligi ile 10 milyon liralik borçlanma yetkisi aldi

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) koronavirüs salgini nedeniyle olaganüstü meclis toplantisi yapmasina karsi çikan AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, baskanligini yaptigi Esenler Belediyesi’nin meclisini olaganüstü topladi.

IBB Meclisi’nde salgin önlemleri kapsaminda IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun borçlanma yetkisini engelleyen AKP grubunun baskanvekili Göksu, kendi ilçesinde meclisten oy birligi ile 10 milyon liralik borçlanma yetkisi aldi.

Meclis gündemine; Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü'nün iptal-ihdas hakkindaki teklifi, Özel Kalem Müdürlügünün Çalisma Usul ve Esaslari Yönetmeligi'nde yapilacak degisiklik, Esenler Menderes Mahallesi'nde “emniyet tesis alani” için imar plani degisikligi, satis ve borçlanma yetki talebine iliskin 5 madde görüsüldü.

Meclis oturumunda koronavirüs salgini nedeniyle ‘yurttaslara sunulan tüm kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi’ için Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu'ya 10 milyon liralik borçlanma yetkisi verildi. Üstelik karar oy birligi ile alindi.

Göksu'nun yönettigi olaganüstü meclis oturumunu IBB Meclisi CHP Grup Baskanvekili Dogan Subasi da izleyici bölümünden takip etti.

Toplantiyi degerlendiren Subasi, “Göksu, IBB'nin olaganüstü meclis toplantisi yapmasini gereksiz diyerek tüm toplantilarimizda karsi çikti ama kendi belediyesinde olaganüstü meclisi topladi. Nasil bir olaganüstü meclis toplantisi olacagini izlemek istedim” dedi.

'IBB MECLISI'NDE ELESTIRDIGI HER SEYI KENDISI YAPTI'

Subasi, IBB Baskani Ekrem Imamoglu'nun borçlanma yetkisine karsi çikarak tirpanlayan AKP grubunun baskanvekili Göksu'nun kendi belediye meclisinde borçlanma yetkisi aldigini anlatti.

IBB Meclisi'nde ‘firsatçilik yapiyorsunuz gündeme korona ile ilgisi olmayan maddeler eklediniz’ elestirisi yönelten Göksu'nun kendi meclisinde salgin ile ilgisi olmayan imar plani degisikligi, yönetmelik degisikligi gibi konulari getirdigini aktardi.

Subasi “Bir imar dosyasi yasaya aykiri sekilde Imar ve Bayindirlik Komisyonu'na sevk edilmeden meclisten geçirildi. IBB'de söyledigi, iddia ettigi hiçbir seyi kendi meclisinde yapmadi. IBB Meclisi'nde elestirdigi her seyi kendi meclisinde hayata geçirdi” diye konustu.

 

ilgili haber Linkleri

http://www.gazeteesenler.com/esenler-belediyesi-birinci-olaganustu-meclis-toplantisi-mayis-de-toplandi-h10590.htm



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli