Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

IBB, Esenler Belediyesi ile protokol yapmak istedi, AKP-MHP karsi çikti

IBB, Esenler Belediyesi ile protokol yapmak istedi, AKP-MHP karsi çikti

IBB’nin, Esenler Belediyesi ile Prof. Dr. Adem Bastürk Kültür Merkezi’nin ortak kullanimi için yapmak istedigi protokol, AKP-MHP grubu engeline takildi. Mülkiyeti IBB’ye ait olan kültür merkezi, IBB yönetimi degistiginde AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin

IBB Meclisi'nin Yenikapi'daki Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçeklestirilen üçüncü birlesiminde; mülkiyeti IBB'ye ait olan Esenler'deki Prof.Dr. Adem Bastürk Kültür Merkezi'nin kullanimi için Esenler Belediyesi ile IBB arasinda protokol yapilmasi teklifi gündeme geldi.

Sunulan teklifte, kültür merkezinin IBB'nin sahip oldugu salonlar içinde Cemal Resit Rey Konser Salonu'ndan sonra gelen ikinci en büyük seyirci kapasiteli salonu oldugu bu nedenle gelen taleplerin karsilanmasi, büyük katilimli etkinliklerin planlanmasi açisindan büyük öneme sahip oldugu vurgulandi.

Kültür merkezinin özellikleri nedeniyle Esenler Belediyesi tarafindan da kullanimina ihtiyaç oldugu yönünde IBB Baskanligi'na ulasan taleplere istinaden IBB ile Esenler Belediyesi arasinda protokol düzenlenmesinin uygun olacagi belirtildi.

KOMISYON, IADE EDILMESINI ISTEDI

Kültür merkezi ile zemin altindaki otopark ve eklentilerinin kullanimina iliskin hazirlanan protokol, ilgili komisyonlar tarafindan uygun bulunmadi. 16 Ocak 2020 tarihli kesinlesen IBB Meclisi kararinin uygulanmasi gerektigi belirtilerek teklifin, müdürlügüne iade edilmesi uygun bulundu. 16 Ocak 2020 tarihli karar ile IBB Baskani Ekrem Imamoglu'nun veto ettigi; kültür merkezinin Esenler Belediyesi'ne 10 yilligina bedelsiz tahsis karari kesinlesmisti.

“GÖREVI KÖTÜYE KULLANIYORLAR” IDDIASI

Oylama öncesinde söz alan CHP'li Meclis Üyesi Melendiz Dalyan Izgi, bu sekilde bir çok protokolün meclisten geçtigini belirterek “Her iki belediyenin ortak hareket etmesi önemli. Konu tekrar gözden geçirilsin” talebinde bulundu.

AKP'li Meclis Üyesi ve Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, 2020 yilinda alinan tahsis kararinin kasten idare tarafindan uygulanmadigini söyleyerek “Niye uygulamiyorsunuz diye görüsmelerde bulunduk. Dediler ki; burada program yapmak istiyoruz, kullanmak istiyoruz. Biz de ‘haftanin 2-3 günü size tahsis edelim' dedik. Bunu kabul etmediler. Meclis kararini uygulamamakla görevi kötüye kullandiklarinin farkinda bürokratlar. 2.5 yil boyunca uygulamamak hukuka aykiri. Simdi mutabakatimiz olmadigi halde görüsmeler sürerken bizden habersiz bunu meclise sevk ettiler. Aslinda bir önceki meclis kararini uygulamamaktan kaynaklanan durumdan kaçmak istiyorlar” dedi.

“GÖREVI KÖTÜYE KULLANAN IBB DEGIL”

CHP'li Meclis Üyesi Ülkü Sakalar Çetinkaya'ya yanit vererek “IBB'nin kendi mülkiyetindeki yeri, rizasi olmadan meclis üyelerinin önergesi ile tahsis ettiler. Simdi birlikte oturuldu, konusuldu protokol getirildi. Iyi niyetlilerse 'biraz daha görüselim' desinler. Görevi kötüye kullanan IBB degil, kendi kendine ben yaptim oldu diyerek ilçe belediyesine tahsis edenlerdir. Hukuken yanlis olan IBB'nin yaptigi degil komisyonun verdigi karardir” diye konustu.

Çetinkaya da “Bu isin muhatabi olan bürokratlarla defalarca konusuldu. Tahsis etme niyetleri yok, oyalamaya çalisiyorlar. Protokolün iki tarafi vardir. Biz daha görüsürken üzerinde mutabakatimiz olmadigi halde tek tarafli olarak protokolü meclise gönderdiler. Iyi niyetli olsalar mutabakat saglanmasi beklerlerdi” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Tarik Balyali da “IBB mülkiyetindeki yeri sormadan elinden almak iyi niyet oluyor. Birlikte kullanalim diye protokol hazirlamak kötü niyet oluyor” diyerek tepki gösterdi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli