Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

IBB’nin pandemi önlemleri OECD gündeminde

IBB’nin pandemi önlemleri OECD gündeminde

IBB'nin pandemi sürecinde aldigi önlemler, Ekonomik Kalkinma ve Isbirligi Örgütü (OECD) raporuna girdi. Raporda IBB’nin ihtiyaç sahiplerine sagladigi maddi ve sosyal yardimlara yer verilerek "860 bin aileye nakit yardim ulastirildi. IBB, çok kis

Geçtigimiz Temmuz ayinda pandemi ile mücadelesinde izledigi yöntemler, Avrupa Sehirler Birligi (EUROCITIES) raporunda yayimlanan Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), bu kez de OECD tarafindan hazirlanan, “COVID-19 ile Mücadele: Küresel Çabaya Katkida Bulunmak” adli rapora girdi.

Dis Iliskiler Baskanligi ve Istanbul Yatirim Ajansi tarafindan hazirlanilan raporda, Türkiye'de Covid-19 vakalarinin yasanmaya basladigi Mart ayindan itibaren, IBB'nin pandemiye karsi aldigi önlemler Montreal, Washington, San Francisco, New York, Los Angeles, Manchester, Yeni Delhi, Chicago, Seul, Mexico City, Yokohama, Toronto, Londra, Sydney, Tokyo ve Avrupa sehirleriyle ayni kategoride degerlendirildi.

860 BIN AILEYE NAKIT VE ALISVERIS YARDIMI

Pandemiden en çok etkilenen gruplarin, maddi anlamda dezavantajli vatandaslarin oldugu belirtilen raporda, 2020 Haziran ayi itibariyle IBB'nin, toplam 860 bin aileye nakit yardim ulastirildigi ve özel alisveris kartlari tahsis ettigi bilgisi kaydedildi.

ASKIDA FATURA RAPORDA YERINI ALDI

OECD raporunun, “Yoksul ve Düsük Ücretli Çalisanlar” adli bölümünde, “Askida Fatura” uygulamasindan bahsedildi.

Ilgili bölümde “IBB, çok kisa bir sürede sehirdeki su ve gaz faturalarini ödeyemeyen 172.000’den fazla haneye yardimci olmak için 3 buçuk milyon dolar topladi” denildi.

Ayrica, yardim talebinde bulunan ailelere Haziran'dan itibaren 560 bin gida paketinin IBB tarafindan dagitildigi notu düsüldü.

ÇIFTÇILERE YARDIM

IBB'nin pandemi boyunca yerel çiftçilere verdigi destek de raporda su ifadelerle yer aldi;

*Istanbul'un çitçileri; ücretsiz fide, gübre, böcek ilaçlari, dikim ve hasat mevsimlerinde ziraat mühendislerinden danismanlik alma gibi çesitli programlar tarafindan desteklendi.

*Tarimsal gida sektörünü desteklemek için süt arzi Istanbullu yerel çiftçilere kaydirildi. Istanbul, yerel çiftçilerin ürettigi mallari sehre muhtaç ailelere dagitmayi hedefliyor. Ayni zamanda, IBB Veteriner Hizmetleri Müdürlügü tarafindan sokak hayvanlari için 30 ton yem ve mama destegi saglandi.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli