Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

IBB’NIN 2.YILI

IBB’NIN 2.YILI

Gençligimiz var, enerjimiz var, yolumuz uzun, asla vazgeçmeyecegiz, basaracagiz !

Tarihi zafer sonrasi iki yil ve kazanilan iki seçimden sonrasinda tasdiklenen basari.

1855 yilindan bu yana Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin kurumsal tarihinde ve belediye seçimlerinde böyle bir mizikçilik görülmemisti.

31 Mart 2019 tarihinde yapilan seçimler sonrasi sonuçlari “bir seyler oldu fakat ne oldu bilmiyoruz” deyip sonucu kabullenemeyen iktidar, ikinci seçimlerde 23 Haziran 2019’da 810 bin civarinda olagan üstü fark yiyince, sonuçlari kabullenmek zorunda kaldi.

Mizikçilik ise yaramadi, 3 ay içerisinde iki seçim kazanan Ekrem Imamoglu’nun zaferi kesinlesmis oldu.

Aradan geçen iki yila ragmen hala bu seçim sonuçlarini içine sindiremeyenler IBB yönetiminin “topal ördek” benzetmesi ile çalistirmamak için ellerinden gelen her seyi yapiyorlar.

Belediye meclisi çogunlugunun özgüveniyle IBB yönetiminin ve Imamoglu’nun yetkileri elinden aliniyor, atamalari durduruluyor, belediyenin halka dokunmamasi için her türlü engel çikarilarak, Istanbullularin hizmet almasi engelleniyor.

“Gençligimiz var, enerjimiz var, yolumuz uzun, asla vazgeçmeyecegiz, basaracagiz” diyen Imamoglu’nun isi aslinda oldukça zor.

Her seyden önce, bir devlet kurumu olan IBB, iktidarin gücü ile de devletin hemen hemen tüm kurumlari ile de mücadele etmesi gerekiyor.

25 yil sonra AKP’den alinan Istanbul Belediyesinde, hedeflenen temel yaklasimlar;

Öncelikle belediye yönetimindeki zihniyet degisikligi – tasarruf – çagdas sehircilik anlayisi – seffaflik – mali denetime açik olmak – doga ve hayvan dostu – modern sehircilik anlayisi – bireylere azinliklara degil, genis halk kesimlerinin faydalanabilecekleri faydalanabilecekleri faaliyetler ve planlar – yasanilabilir ve 24 saat yasayan bir sehir.

IBB’den beklenti yüksek. Halka hizmette engellerle karsilasan Ekrem Imamoglu diyor ki;

“Bilinmelidir ki seçimlerden ötürü Istanbulluya fatura ödetmenin bedeli agir olur.”

IBB zaferinin ikinci yili KUTLU OLSUN!

#2YilSonraAyniYerde



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli