Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

IBB, 7421 PERSONEL VE 1582 ARAÇLA SAHADA KAR MÜCADELESI VERIYOR

IBB, 7421 PERSONEL VE 1582 ARAÇLA SAHADA KAR MÜCADELESI VERIYOR

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, megakent Istanbul’da etkili olan kar yagisiyla mücadeleyi AKOM’da izledi. Kentin ana arterlerindeki trafik akisini canli olarak kameralardan izleyen Imamoglu, kurmaylarindan çalismalarla ilgili bilgi aldi. IBB’nin 7421 personel

Haber/Elmas Aydogan

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, kentte etkili olan kar yagisiyla ilgili mücadeleyi, Eyüpsultan’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) izledi. IBB Genel Sekreteri Can Akin Çaglar, yardimcilari Arif Gürkan Alpay ve Murat Yazici’nin da eslik ettigi Imamoglu, kurmaylarindan ve ilgili kurum temsilcilerinden çalismalarla ilgili bilgi aldi. Imamoglu, Istanbul’un karla mücadelesini, canli yayinda hemsehrileriyle paylasti.

7421 PERSONEL, 1582 ARAÇLA MÜCADELE VERIYOR

Geçen haftadan bu yana karla ilgili süreci takip ettiklerini belirten Imamoglu, “Cuma’dan itibaren gelen yagislarla birlikte, sehir içerisinde il merkezimizde, 8-15 santim arasinda kar kalinligi tespit ediyor arkadaslarim” diye konustu. Kar yagisini zaman zaman lokal alanlari etkiledigini kaydeden Imamoglu, “Bu yönüyle, biz de süreci çok etkin bir biçimde il merkezimizde, sehir merkezimizde takip ediyoruz” ifadelerini kullandi. Kar kalinliginin kirsal alanlarda 25 santime kadar yükseldigini aktaran Imamoglu, soguk hava dalgasinin hafta boyunca devam edecegi bilgisini paylasti. IBB olarak mesai kavrami olmaksizin çalismalarin devam ettirdiklerini aktaran Imamoglu, “Istanbul genelinde 1.582 aracimiz, 7.421 personelimizle beraber mücadelemizi sürdürüyoruz. Ve 35 bin tonun üzerinde tuz kullanarak, yollarimizin kullanilabilmesi noktasinda etkin bir biçimde temizligini sürdürüyor arkadaslarimiz” bilgilerini verdi.

SOKAK CANLILARINA 500 NOKTADA, 2000 TON MAMA DAGITILDI

Sokak canlilari için 500 farkli noktada, 2000 tonun üzerinde mama dagitimi yaptiklari bilgisini ekleyen Imamoglu, çalismalarin tamamini Istanbul Valiligi ile koordineli biçimde yürüttüklerini aktardi. “Sayin Ali Yerlikaya Valimizle beraber, konusarak, bütün kamu kurumlariyla, 39 ilçe belediyemizle -ki ihtiyaçlarini aninda gideriyoruz basta tuz olmak üzere- irtibat halindeyiz” diyen Imamoglu, “Burada, masada da görüldügü üzere, sadece Büyüksehir Belediyemizin kurum ve kuruluslari degil, ayni zamanda devletimizin diger kamu kurum ve kuruluslariyla da irtibatlii, yine Valimizin AFAD'da kurdugu ekiple de anlik tespitler yaparak, ‘Nasil koordineli olacagimiz’ noktasinda etkin bir çalismayi sürdürdügümüzü ifade etmek isterim. Bu yönüyle hem Sayin Valimize hem de bütün kamu kurum ve kuruluslarinin ilgililerine, yetkililerine Istanbul halki adina çok çok tesekkür ediyorum” dedi.

KAMU KURUMLARIYLA VE ISTANBUL HALKIYLA KOORDINELI ÇALISILDI

Istanbul halkina da uyarilari dikkate almalari nedeniyle tesekkürlerini ileten Imamoglu, “En basindan beri Istanbullularla kurdugumuz saglikli diyalogun bence en güzel karsiligini bu kar yagisi esnasinda yasiyoruz” diye konustu. Acil ihtiyaçlar noktasinda, devletin ve IBB’nin bütün kurumlarinin tetikte oldugunu hatirlatan Imamoglu, “Hiçbir vatandasimiz, acil ihtiyacini hissettiginde kendini yalniz hissetmesin. Bizler, 7/24 onlarin yaninda olmaya devam edecegiz. Aynen sokakta yasadigini tespit ettigimiz vatandaslarimiza olan duyarliligimiz gibi. Su ana kadar, sokakta yasadigini tespit ettigimiz 1385 vatandasimizi, bu kar süresince konuk ettik, etmeye de devam edecegiz. Aldigimiz ihbarlar oluyor. Ya da birebir bizim ekiplerimizin tespitleri oluyor. Mutlaka oraya gidiyoruz. Vatandasimizi ikna edip hem kendi konaklama alanlarimiza hem de bazi otellere yerlestirip hem birtakim ihtiyaçlarini görüyoruz hem de orada sicacik bir ortamda kalmasini saglamayla ilgili hassasiyetimizi gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.

VATANDASA ÖZEL TESEKKÜR

Bu süreçte emegi geçen herkese ve kamu kurumlarina tesekkürlerini ileten Imamoglu, sunlari söyledi:

“Büyük bir megapolü yönetiyoruz. Neredeyse 20 milyona yakin insanin yasadigi bir kenti yönetiyoruz. Böylesi bir kentte uyumlu, is birligi içerisinde, uyarilara dikkat ve hassasiyet gösteren vatandaslarimiza da ayni tesekkürü bir borç biliyorum. Umuyorum ki, bu 3-4 gün sonrasinda, canimizi sikan hiçbir olay yasamadan, bizi üzen hiçbir manzara görmeden -küçük bir kismi hatalar, eksiklikler olabilir, lütfen bizi affedin ama uyarmaktan da geri durmayin- bu sikintili halleri görmeden, sadece günün sonunda belki de bu hafta sonuna dogru barajlarimizdaki dolulugu yüzde 75-80’lere çikarttigimiz, karin bereketini sehrimizde ve topraklarimizda yasadigimiz bir güzel haftayi hep birlikte geçirelim istiyorum. Çocuklara bolca kitap okunup okumalarini tavsiye ediyorum hazir ara tatildeyken. Özellikle çocuklarimizi ve gençlerimizi kütüphanelerimize davet ediyoruz.”

KRITIK NOKTALARI YERINDE DENETLEDI

Imamoglu, canli yayinin ardindan Istanbul sokaklarinda kar denetimine çikti. Kagithane Cendere Yolu ve Beykoz Kavacik’ta kritik noktalari ziyaret eden Imamoglu, karla mücadeleyi sahada sürdüren ekiplerle bir araya geldi. Çalisanlardan bilgi alan Imamoglu, mesai arkadaslarina telsizden seslenerek basarilar diledi.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı