Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

ICISLERI BAKANLIGIN'DAN YENI GENELGE

ICISLERI BAKANLIGIN'DAN YENI GENELGE

1. Sokak/köy dügünü, sünnet dügünü, kina gecesi, nisan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek.

2. Ancak nikah merasimi seklinde yapilabilecek olan dügünler ile nikahlarin en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanmasinin saglanacak.

3. Nikah merasimi seklinde dügün veya nikah yapilacak dügün salonlarinda, sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe kosullarina uygun ve dans/oyun pisti/alanlarini da kapatacak sekilde olusturulacak.

4. Nikah merasimi seklinde yapilacak dügünler ile nikahlarda, oyun oynanmasi/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikrami (paketli su servisi hariç) yapilmasina, hiçbir sekilde izin verilmeyecek.

5. Gelinle damadin birinci ve ikinci derece yakini olmayan 65 yas ve üzeri vatandaslarimiz ile 15 yas alti çocuklarin dügünlere ve nikah törenlerine katilmasi yasaklanacak.

6. Nikah merasimi seklinde yapilacak dügün veya nikah törenlerine en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabita vb.) görevlendirilmesinin saglanarak denetim faaliyetlerine agirlik verilecek.

7. Içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarinin yani sira nikah merasimi seklindeki dügün ve nikahlarda, bu genelge ile düzenlenen hususlar disinda daha önce valiliklere gönderilen genelge ile Saglik Bakanligi Covid-19 Salgin Yönetimi ve Çalisma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere eksiksiz riayet edilmesi saglanacak.

Umumi Hifzissihha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarinca gerekli kararlar valiliklerce ivedilikle alinarak en geç 04.09.2020 tarihinden itibaren uygulanmaya baslanilacak.



  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı