Tarih: 01.01.2018 00:00

Iddialar ve Salvolar!

Facebook Twitter Linked-in

Iddialar ve Salvolar!

 

Yerel gazeteler de çikan haberler üzerine yapilan haberlerde Temizlik isleri müdürlügünün beyanati esas alinarak bu haberi düzenleme geregi ihtiyaci hasil olmustur.

 

Bölgede ilk haber gazetesinde çikan habere konu iddialar;

 

1-      Çöplerin toplanmadigi ya da çöplerin birikmesi çevre halkini rahatsiz etmesi,

2-      Ramazan ayi münasebetiyle ilgili görevlilerin görevlerini laikiyle yerine getirmedikleri iddia edilmekte

3-      Vatandaslarin çöpleri erken vakitte çikarmasi mevcut sikayetin gündeme gelmesine vesile olmustur.

Diger taraftan temizlik isleri müdürlügünün beyanatinda;

1-      Yapilan haberin mesnetsiz ve asilsiz oldugu iddia edilmektedir. ancak beyanattan anliyoruz ki temizlik isleri müdürlügü savunmaya geçmistir.

2-      temizlik islerinin istatistikî veriler ortaya koymasi anlasilir olmakla beraber beklerdik ki ilgili haberin kamuoyuna iletilen olumsuzluklarinin çözümü için arastirma yapilarak kamuoyuna bilgi verilmesi daha saglikli olacaktir.

3-      Verilen beyanattan anliyoruz ki karsilikli bir sürtüsme söz konusu Ancak temizlik isleri müdürlügünün Esenler kamuoyunu ilgilendiren bir konuda beyanati sadece tek bir yerel gazete tarafindan servis edilmesi kanaatimizce etik olmamistir

4-      Etik olmayan beyanat öte dursun, Esenler belediye baskaninin her firsatta konu esenlerse benim disimda hiç kimse izin almaksizin beyanat veremez ifadesi dogrultusunda temizlik isleri müdürlügü bu beyanat için izin alinmis midir? merak ediyoruz. Sayet izin almissa alinan izin tek bir yerel gazete için midir?

5-      Fevzi çakmak mahallesindeki pilot uygulamada ki ev hanimlarina yönelik yemekli toplantilarin tekraren yapilmasi ne amaç tasimaktadir. yaklasik 6 bin haneye uygulanacak bu yemekli toplantilar bütçeye nasil bir külfet getirilecektir.bunun yerine daha sistematik çözümlerin yani sira toplu iletisim kanallarinin kullanilmasi daha saglikli olacaktir.

Biz Gazete Esenler elestiri kültürünün yani sira esenlerimize uygulanabilir, sürekliligi olan ve nihai faydalanicilarin sosyal faydasini önemsiyor bu alanda yapilacak tüm faydali çalismalarin yanin da yer alacagimizi bildiririz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —