Idris Bal`dan sert çikis: Sürü müyüz biz?

Idris Bal`dan sert çikis: Sürü müyüz biz?

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili Idris Bal "Özgür, hür düsünen insanlariz. Sürü müyüz yani? Vekil olmak her sey degil, önemli olan dik durmak" dedi.

Idris Bal`dan sert çikis: Sürü müyüz biz?

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili Idris Bal "Özgür, hür düsünen insanlariz. Sürü müyüz yani? Vekil olmak her sey degil, önemli olan dik durmak" dedi.

Ak Parti Grup Yönetim Kurulu’nun kesin ihraç istemiyle disipline sevk yazisini alan AK Parti Kütahya Milletvekili Idris Bal, Müsterek Disiplin Kurulu’na savunma yaptiktan sonra istifayi düsünecegini söyledi. Grup yönetimi, Bal’a gönderdigi yazida, ihraç istemine gerekçe olarak, sosyal medyada ve medyada yaptigi açiklamalarda partiyi küçük düsürücü ve hakaret içerici beyanlarda bulunmasini gösterdi. Bal, Müsterek Disiplin Kurulu’nca savunmasinin istendigi 2’nci bir yazi daha gönderilecegini belirterek, sunlari söyledi: 

VEKILLIK HER SEY DEGIL


“Muhtemelen bir savunma verecegim, ondan sonra bakacagim. Kurulun kararini mi bekleyecegim, istifa mi edecegim onu düsünüyorum. Ihraç talebi ‘tedbirli’ alindigindan AK Parti grup toplantilarina katilamayacagim. Bence en agiri bu. Hos bir sey degil. Ama benim için önemli olan halkin ötekilestirmemesi. Özgür, hür düsünen insanlariz. Sürü müyüz yani? Bir partiye girince ceketini, paltonu kapida asmak gibi o partinin seklini mi alacaksin? Ifade hürriyetin, düsünce hürriyetin olmayacak, her seyi alkislayacak misin? Ben rahatim. Vekil olmak her sey degil. Önemli olan dosdogru olabilmek, dik durabilmek. Birileri beni vekil yapti diye dogru bildigime yanlis demem. Ama iddia ediyorum hiçbir zaman hakaret etmedim, küfretmedim. ‘Çözüm süreci iyi gitmiyor’ demek hakaret mi? Bence bunu söylemek medeni insanin, bir vekilin üzerindeki vebaldir. Onu söylemeyene sasmak lazim söyleyene degil. ‘Misir’i kaybetmeyelim’ dedim, çikan netice meydanda. ‘Kiz-erkek meselelerine dikkat edelim, bu baska tartismalari getirir. Suç olmayan fiil getiremezsiniz’ dedim. Dershane meselesinin de bir sürü hukuksal, sosyolojik boyutu olacak, hatta demokrasi boyutu olacak. O anki durusunuza göre size bir sey yakistiriyorlar. Çözüm sürecinde dikkatli olalim deyip elestirdigimizde ben ülkücü müydüm? Gezi meselesinde ben solcu mu oldum? Dediklerimiz palavraysa saçmaladiysak milletin insafina arz ediyorum. Bir sepet, içindeki kiymetli esyalar kadar kiymetlidir, bir parti de öyledir. ‘Kuzey Suriye’de bir devletçik kurulabilir, bunlar taban kazanabilir’ demisim, Mart’ta demisim, sonuç ortada, yalan mi demisim? Durdugumuz yer ayni, özür dileyecek bir sey yapmadim. Zaman kimi hakli çikaracak görecegiz.”