Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

IETT otobüslerine kaçak binen kisiler kimler?

IETT otobüslerine kaçak binen kisiler kimler?

IETT ve Özel Halk otobüslerinde (ÖHO`de) Kamu Zarari Olusturan 2 milyon 56 bin adet kaçak geçis yapildigi dogru mu? dedi.

IETT otobüslerine kaçak binen kisiler kimler?

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisinin 2016 yili Kasim ayi Meclis toplantilari devam ediyor. IBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Affan Mahmut Keçeci, Erhan Aslaner, Zeynel Yilmaz, Sabiha Tüzünoglu, Soydan Alkan ve Ümit Yurdakul’un imzalari ile meclis baskanligina sunulan, oy birligi ile Baskanlik Makamina havale edilen önergede IETT otobüslerine kaçak binen yolcu sayisinin 2 milyon 56 bin kisi oldugu belirtildi..

 
 

CHP’li Affan Keçeci’den Baskan Kadir Topbas’a Çok Önemli Bir Soru: IETT ve Özel Halk otobüslerinde  (ÖHO’de) Kamu Zarari Olusturan 2 milyon 56 bin adet kaçak geçis yapildigi dogru mu? dedi.. Baskan Kadir Topbas’i otobüse bindirerek Istanbulkart bastirdi..

 

IBB Meclis toplantisinda yazili önergesini sözlü okuyan Besiktas Belediyesi ve IBB Meclisi CHP Üyesi Affan Mahmut Keçeci, Sayistay Raporunda yer alan Istanbul’da IETT ve Özel Halk Otobüslerinde  usulsüz geçis yapilarak yararlanma ve kamuoyunu zarara ugratma konusunu Meclis gündemine tasidi. CHP’li Keçeci önergesini okuyarak sunlari söyledi ve su sorulari sordu: “2015 yili denetimleri kapsaminda IETT deki usulsüzlükleri bir bir ortaya çikartan Sayistay Baskanligi, çesitli sebeplerle kartlari bloke edilen kisilerin, özel halk otobüsleri de dahil almak üzere toplu tasima araçlarindan ücretsiz olarak yararlandigini tespit etti.Uygulamanin kamu zarari dogurdugunu kaydeden Sayistay denetçisi, incelemesinde, 382 bin 13’ü 2015 yilina ait olmak üzere toplamda 2 milyon 56 bin 608 adet kaçak geçis oldugunu belirledi. Kaçak geçislerin kara, deniz ve demiryolu toplu tasimaciliginda olduguna vurgu yapan denetçi, kartlari bloke edilen ve kara listeye alinan kisilerin toplu tasimacilik hizmetlerinden istifade etmesine göz yumanlarin kamuyu zarara ugrattigini öne sürdü” denilmektedir. Böyle bir Sayistay raporu var midir? Var ise, Sayistay raporunda yer alan konularla ilgili görevliler hakkinda inceleme veya sorusturma baslatilmis midir? 

Bu baglamda asagidaki sorulari sorma geregi dogmustur; 

1- Böyle bir Sayistay raporu var midir? 

2- Var ise, Sayistay raporunda yer alan konularla ilgili olarak, görevliler hakkinda inceleme veya sorusturma baslatilmis midir? 

Önergemizin yazili olarak cevaplandirilmasi için baskanlik makamina havale edilmesini arz ederiz. 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli