Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

IHANETIN BEDELI OLMALI

IHANETIN BEDELI OLMALI

Ihanet çok ciddi ve kesinlikle yaptirimi olmasi gereken bir kavramdir.

Laf arasinda ben ihanet ettim affet deyip, geçistirilecek bir sey degildir ihanet. Ihanet hatada inat, cehalette direnme, bile bile yanlisi tercih etmedir.

Sayin Cumhurbaskani Uluslararasi Sehir ve Toplum Kuruluslari zirvesinde, hem de Esenler ilçemiz de : "Medine`de çarsi ile cami, medrese ile pazar yeri, ölüm ile hayat bir bütündür. Sehrin merkezini mabetler olusturur. Ulu Cami`nin etrafinda ise hanlar hamamlar bulunur. Islam sehirlerinde ihtisam ile sadelik, dünya ile ahiret iç içe ve bir aradadir. Hiç ölmeyecekmis gibi dünyaya, her an ölecekmis gibi uhraya. Istanbul müstesna bir sehirdir ama biz kiymetini bilemedik. Biz bu sehre ihanet ettik, hala da ediyoruz. Ben de sorumluyum. Istanbul`da Bati Roma`nin, Bizans`in izlerini görürken, Medine`nin manevi degerine de sahitlik edersiniz.

Ben Istanbul`da çocuklugumu ariyorum. Estetikten, incelikten, medeniyet degerlerimizden yoksun ve tekdüze mimari anlayisin giderek yayginlasmasindan üzüntü duyuyorum. Maalesef maddi kaygilar, hassasiyetlerin önüne geçiyor. Sehirlerimiz milyonlarca insanin yalniz oldugu yerler haline geldi. Bu atmosferde hosgörü de azaliyor." ifadelerini kullandi.

Nereden bakarsan bak tutarsizlik kokan, dogrular içinde yanlisin aklanmaya çalisildigi ve "ihanet ettik, hala da ediyoruz" demesine ragmen alkis alan bu söylemi nereye yerlestirecegiz, nasil degerlendirecegiz ben isin içinden çikamadim!

Ihanet bir tavirdir!Kisinin kisiye ihaneti kisinin affina baglidir. Ama bir sehre ihanet ayni zamanda o sehrin bugününe degil gelecegine de ihanet etmek manasina gelir!

20-25 yildir Istanbul`u yönetip buralara, milyarlar harcayanlarin, bugün gelip ihanet ettik demesi neyi düzeltir veya biz bunlari alkislayinca her sey güllük gülistanlik mi olacak. Ihanet edecek seviyede hatalar nelerdir!

Kimse kusura bakmasin bu tarz "hele sor bakayim ben niye yapmisim" deyip yanlisa kilif bulup yeni yanlislar pesinde kosma zaman kazanma tarzidir. Yoksa bu kadar iddiali bir kabullenisin kamuoyu önüne dökülmeden önce belli bir ceza sisteminin isletilip birilerinden hesap sorulmasi gerekir.

Istanbul`un bu hale gelmesini Kadir Topbas`a yikip, para fonlama kaynagi haline gelmis, asli görevlerini yapmayip, plan üretmek yerine, müteahhitlige ve komisyonculuga soyunmus belediye ve kamu iktisadi tesekküllerinin yapisini veya basindakileri sorgulamamak bu isin hele bir sor bakayim tarzindan baska bir sey olmadigini gösteriyor.

Kupon arazi, emsal transferi, gelecek vizyonu, rant olmadan büyüme olmaz gibi kavramlar Kadir Topbasin olmadigi gibi bunu yapanlar hala belediye baskani, yardimcisi ve genel müdür unvanlari ile ihanete devam etmektedir!

Sadece bu degil Istanbul`u katledecegi belli olan bu konularda resmi boyutta raporlar hazirlanmasina ragmen inatla yapan 3. Köprü ve Havalimani insa faaliyeti baslayip biten yapilar olup bunun yaninda çilgin diye sunulan ve Istanbul`un dogasini trafigini felç edecegi simdiden belli olan kanal projesi ne olacak. Bu da ihanet kapsami içinde ise akibeti ne olacak!

Güven tek kullanimliktir! Ihanet edene merhamet etmemek adaletin geregidir. Kalp affetse bile ruh ihanet edeni unutup sevemez. Sehrin ruhu kendini yakani yakar.

26.10.2017 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false