Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Iki gün içinde kaçan kaçti!

Iki gün içinde kaçan kaçti!

Kivanç El / VATAN Bahçelievler katliami saniklari basta olmak üzere ülkücülerin tahliyesi ile tepkileri üzerine çeken 3. yargi paketinde simdi de Hizb-ut Tahrir tahliyelerinin soku yasaniyor. CHP Grup

Bahçelievler katliami saniklari basta olmak üzere ülkücülerin tahliyesi ile tepkileri üzerine çeken 3. yargi paketinde simdi de Hizb-ut Tahrir tahliyelerinin soku yasaniyor. CHP Grup Baskanvekili Emine Ülker Tarhan, "Yargi paketi, örgüt kurmak ve yönetmek suçuna düzenleme yapmadigi halde, bildigim 6-7 yönetici tahliye edildi. Hem de tahliyelere Cuma günü saat 17.20`de karar verildi. Karara itiraz Pazartesi (bugün) verilecek. Ama iki gün içinde kaçan kaçti" dedi.

ITIRAZ MESAI BITTIGI GEREKÇESIYLE ISLEME ALINMADI 

3. Yargi paketi kapsaminda infazinin durdurulmasina karar verilen ülkücülerle ilgili tartismalar sonlanmadan, simdi de Hizb-ut Tahrir tahliyeleri gündeme oturdu. 100`ü askin örgüt yöneticisi ve üyesinin geçtigimiz Cuma günü salindigi ortaya çikti. Yargitay`dan kesinlesmis cezalari olan 100`ü askin Hizb-ut Tahrir üyesi, 13 Temmuz Cuma günü saat 17:20`de çikan kararla tahliye edildi. Bu karara Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Infaz Bürosu itiraz etti. Ancak itiraz Ankara 11. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan, "mesai bittigi" gerekçesiyle isleme alinmadi. Mahkeme tahliyelere iliskin itirazini bugün karara baglayacak.

YANLIS TAHLIYE

CHP`nin hukukçu milletvekillerinden Grup Baskanvekili Emine Ülker Tarhan, konuya iliskin VATAN`a yaptigi açiklamada, tahliyelerin yanlis oldugunu vurguladi. Tarhan, 3. Yargi paketinda "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçunda infazin durdurulmasini iliskin bir düzenleme olmadigini vurgulayarak, "Mahkemenin verilen karari bu açidan yanlis. Benim bildigim ve Yargitay`da da onanan 6-7 yöneticilik ve örgüt kurmak suçundan ceza almis kisi var. Bu kisiler `örgüt propagandasi yapmak` veya `örgüte üye olmak` suçunu islemis gibi degerlendirildi ve tahliye edildi" dedi.

HEPSI KAÇACAK

Daha önce Hizbullahçilarin yanlis tahliye edildiklerini ve kaçtiklarini hatirlatan Tarhan, "Mahkeme kararini 17:20`de infaz savciligina bildiriyor. Bu nedenle itiraz zorlasiyor. Infaz Savciligi`nda bu hemen fark edilmis ve itiraz edilmis. Ama mesai bitti gerekçesiyle dikkat alinmamis. Karar Pazartesi (bugün) açiklanacak. Ancak bu süre içinde, yani iki günde bu insanlar ya yurtdisina kaçti ya da izlerini kaybettirdi. Burada bilerek yapildigi izlenimi ediniyorum" diye konustu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli