Tarih: 01.01.2018 00:00

Iki günlük açlik grevi basliyor

Facebook Twitter Linked-in

CEZAEVLERINDE süren açlik grevine destek amaciyla BDP’nin çagrisiyla yapilacak olan 2 günlük açlik grevi bugün basliyor. Saat 10.00’da baslayacak sekilde Türkiye’nin her yerinde, binlerce kisi dayanisma amaciyla açlik grevleri yapacak. Saglik ve yas durumu elveren herkese açlik grevine katilim çagrisi yapilirken, Diyarbakir’in Kayapinar ilçesinde bulunan Parkorman’da açlik grevi boyunca kitlesel oturma eylemi yapilacak. Buradaki eyleme onbinlerce kisinin katilmasi bekleniyor.

ÖLÜMLERE SEYIRCI KALMAYALIM

BDP’nin çagrisiyla yapilan 2 günlük açlik grevi öncesi Halklarin Demokratik Kongresi Adana bilesenleri de bir açiklama yaparak tüm halki eyleme katilmaya çagirdi. Inönü Parkinda bir araya gelen HDK bilesenleri adina konusan Güven Boga, “Içerideki binlerden disaridaki milyonlara” siari ile düzenlenecek olan eyleme destek çagrisi yapti. Açlik grevlerinde riskli evreye girildigini söyleyen Boga, AKP’nin çözüm adina adim atmadigini vurguladi.
Açlik grevlerine neden olan taleplerin diyalog ile çözülmek yerine insanlarin ölüme terk edildigini aktaran Güven Boga, açlik grevlerine seyirci kalmanin ölümlere seyirce kalmak olacagina dikkat çekti. Cumartesi günü saat 10.00 de Inönü parkinda baslayip Pazar günü 16.00 da sona erecek iki günlük açlik grevi eylemi yapacaklarini ifade eden Boga, duyarli olan herkesi bu eyleme katilmaya davet etti.
Adana Ölüm Degil, Çözüm Platformu da açlik grevlerine destek amaciyla Inönü Parkinda oturma eylemi yapti. Mumlar ve fenerler yakilan eylemde tutuklu Mazlum Tekdag’in BDP Es Genel Baskani Gülten Kisanak’a yazdigi mektup okundu.(HABER MERKEZI)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —