Iki kisi polis kursunuyla öldürüldü

Iki kisi polis kursunuyla öldürüldü

Hakkari`nin Yükseova Ilçesi`nde, Mezopotamya Yakinlarini Kaybeden Ailelerle Yardimlasma Dayanisma Dernegi (MEYA-DER) üyelerinin, PKK`lilara ait mezarlarin tahrip edildigini öne sürerek yaptigi basin açiklamasinin ardindan baslayan olaylar bir süre sonra ç

Iki kisi polis kursunuyla öldürüldü

Hakkari`nin Yükseova Ilçesi`nde, Mezopotamya Yakinlarini Kaybeden Ailelerle Yardimlasma Dayanisma Dernegi (MEYA-DER) üyelerinin, PKK`lilara ait mezarlarin tahrip edildigini öne sürerek yaptigi basin açiklamasinin ardindan baslayan olaylar bir süre sonra çigirindan çikti.

Polisle göstericiler arasinda çikan çatismada 34 yasindaki Veysel Isbilir ile 32 yasindaki Mehmet Resit Isbilir agir yaralandi ve kaldirildiklari hastanede öldü. Ölenlerin amca- yegen olduklari belirtildi.

HASTANEDE OLAYLAR ÇIKTI

Ölüm haberinin duyulmasi üzerine de ölenlerin yakinlari hastaneye akin etti. Ilçede gerginlik daha da tirmandi, ve hasta çevresinde önlem alan polislerin gitmesini istedi. Polis buradan ayrilmayinca kalabaligin tepkisi saldiriya dönüstü. Güvenlik güçleri göz yasartici bomba kullaninca hastanede ve çevredekiler zor anlar yasadi. Atilan taslar ve polisin müdahalesi sirasinda hastanenin camlari da kirildi.

 

 

VALILIK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiligi önce olaylarda 2 kisinin yaralandigini ve hastanede tedaviye alindigi açikladi. Ardindan yapilan açiklamada ise bu kisilerin öldügü duyuruldu. Hakkari Valiligi`nin olaylara iliskin açiklamasi söyle:

 "Ilimiz Yüksekova Ilçesi`nde Oslo Kavsagi`nda saat 14:30 siralarinda sözde BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) sehitliklerine verilen zararlari kinamak amaciyla gerçeklestirilen basin açiklamasinin ardindan 150-160 kisilik grubun içindeki maskeli 25-30 kisi; molotof kokteyli, el yapimi patlayici ve havai fisek ile güvenlik kuvvetlerine karsi saldiriya geçmistir. Bunun üzerine, Polis Çevik Kuvvet unsurlari saldiran eylemci guruba gaz ve suyla müdahale etmeye baslamistir. Olaylarin baslamasindan bir saat sonra da eylemciler, bu defa 8-9 uzun namlulu silahla degisik mevkilerden TOMA araçlarina ates etmeye baslamislardir. Ates sonrasi isabet alan zirhli araçlarda önemli hasar olusunca, Polis Özel Harekat timleri devreye sokulmak zorunda kalinmis ve sehir merkezinde silahli çatisma meydana gelmistir. Hakkâri Ilimizde kamu kuruluslarinca düzenleme yapilan veya tahrip edilen herhangi bir mezarlik bulunmamaktadir.

Güvenlik kuvvetleriyle çatismaya giren ve hastaneye yarali olarak kaldirilan Veysel I.(34) ve Mehmet R. I.(32) isimli sahislar hayatini kaybetmistir. Konuyla ilgili adli makamlarca sorusturma baslatilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur."

Odatv.com