Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Iktidarin Kayip Korkusu

Iktidarin Kayip Korkusu

Yerel Seçimler tarihi yaklastikça, seçimin heyecani da kendini göstermeye basliyor. Belediye Baskanligina talip olmak isteyenler, her kentte renk vermeye basladi.

 Iktidarin Kayip Korkusu

 

Yerel Seçimler tarihi yaklastikça, seçimin heyecani da kendini göstermeye basliyor.

Belediye Baskanligina talip olmak isteyenler, her kentte renk vermeye basladi.

*Türkiye bugüne dek çok seçim gördü.

Her seçimin, içinde bulunan sartlara göre rekabeti ve heyecani elbette ki farkliliklar göstermistir.

 

Ancak önümüzdeki 30 Mart seçimleri 17 Aralik’tan beri iktidar partisinin anildigi yolsuzluk iddialarinin bu seçimin kaderini belirleyecegi görülüyor.

*Iktidar partisi özellikle önem verdigi Istanbul ve Ankara Büyük sehir belediyelerini mevcut belediye baskanlariyla yola devam etmesi, CHP’nin ise bu iki ilde gösterdigi güçlü adaylar seçim sürecini kizistirdi.

 

CHP Istanbul’da Mustafa Sarigül’e seçimi kazanip iktidar partisine büyük bir darbe indirme gayreti içerisinde iken. Iktidar partisi ise içerisine düstügü yolsuzluk iddalarini temizleme gayreti içerisinde.

*Basbakan Recep Tayip Erdogan ile oglu Bilal Erdogan arasinda geçtigi iddia edilen konusmalarin internete düsmesiyle Ak Parti çalkalanmaya basladi. Basbakan her ne kadar montaj düblaj desede net bir sekilde bu iddalari yalanlamamasi kafalarda çeliski birakti.

 

*Bu seçimlerin tüm partiler açisindan önem arz ettigini söylemek mümkündür.

Ancak altini çizerek belirtmekte yarar görüyorum ki, bu yerel seçimler, Ak Parti açisindan çok daha büyük bir önem tasimaktadir. Bu seçim ak parti adina güven seçimidir.

 

*Peki bu seçimleri Ak Parti açisindan önemli kilan etkenler nelerdir?

Hiç kuskusuz, 3 dönemdir tek basina hem de her defasinda oylarini artirarak iktidar olan Ak Parti, bir puan da olsa kayip yasamak istemiyor.

Çünkü Ak Parti’nin önünde iki seçim daha var. Bu seçimde alacagi oylarin, diger iki seçim için gösterge olacagini düsünüyor. Bu göstergenin asagida olmasini istemeyen Ak Parti dört elle seçimlere hazirlanmaktadir.

2014 Yerel Seçimlerin Ak Parti açisindan en büyük etkenide Gülen cemaaitine aldigi oylarla cevap vermek.

 

Ak partinin kendini ispat etme gayretini malubiyetle sonuçlandirmak isteyen CHP-MHP ve BDP’de hiç kuskusuz bu seçimlere olagan üstü hazirlanmis durumdalar. Istanbul ve Ankara anketlerine baktigimizda CHP’nin Istanbul adayi Mustafa Sarigül iktidar partisine fark atmisken Ankara’da ise Mahsur Yavas nefesini Melih Gökçek’in ensesinde hisettiriyor.

Seçim sürecine iliskin gelismeleri, aday adaylarinin heyecanini, partilerin yarisini hep birlikte izliyoruz. Bakalim günü geldiginde bu yaris, bu rekabet sandiga nasil yansiyacaktir.

Birileri gülecek, birileri aglayacaktir.

Ancak en büyük temennimiz, seçimlerin herkes açisindan bir huzur ve güven ortaminda gerçeklesmesidir. Kazanan Ülkemiz ve Insanlik olsun

                                                                                              

                                                                         Saygi ve Sevgilerimle



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli