Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Ilçedeki Egitim Bir Kez Daha Masada

Ilçedeki Egitim Bir Kez Daha Masada

Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Ilçesin de ki Milli Egitimdeki sorunlari ve gelismeleri degerlendirme toplantisini Esenler Engin Can Güre I.Ö.O toplanti salonunda yapti.

Hasan Gürsoy/gazete esenler

Ilçedeki Egitim Bir Kez Daha Masada

Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Ilçesin de ki Milli Egitimdeki sorunlari ve gelismeleri degerlendirme toplantisini Esenler Engin Can Güre I.Ö.O toplanti salonunda yapti.

Toplantiya Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Halim Karakaya, Esenler Ilçe Emniyet Müdür Yardimcisi Necmettin Yildirim,Ilçe Tarim Müdürü Turgut Sisman, 27 okulun müdürleri, okul aile birligi temsilcileri ve Mahalle Muhtarlari katildi.

Kaymakam Madenoglu’nun egitim gibi önemli bir konuyu gündemde tutarak, bu konuda sik sik toplantilar düzenliyor. Ilçe genelinde Okuma yazmazlara, Okul yastaki çocuklarin okula gelmesi için birçok da etkinlikler düzenliyor. Esenler Halk Egitim Müdürlügü ile okumaz yazmazlara kurs açiyor.

Ilçedeki Egitimin önemi bir kez daha vurgulandi

Esenler ilçesindeki egitimin kosullarinin zorluklari, okullardaki eksikliklerin konusuldugu toplantida bir kez daha gündeme getirildi. Ayrica dün yapilan toplantida Ilçe genelindeki Okullarin Müdürleri ve Aile Birlikleri hazirladiklari dosyalari Kaymakam Nazim Madenoglu’na sundular. Yaklasik 33 okulun bulundugu Ilçede yeni gelen bir Müdürün çikip ta sorunlari dile getirmesi diger müdürlerin konusmamasi dikkatlerden kaçmadi.

Mesut Dogan “Akademik basariyi da böyle yakalamis olacagiz”
Toplantida söz alan Müdürlerden; Mehmet Akif I.Ö.O. Müdürü Mesut Dogan, “Esenler’ in egitimdeki sorunlari fazla ama ben özellikle kisa vadeli çözümlere deginmek istiyorum. Siniflarimizin ve ögrencilerimizin kalabalik oldugunu gözlemledim. Esenlerde ikili ögretim olmasi egitimde Esenler’in en önemli sorunlarindandir. Okulumuzda vekil ögretmen sayimiz yirmi iki. Il Milli Egitim Müdürlügü ile istisare yapilarak bir an önce Esenlerimize kadrolu ögretmenlerin atanmasi gerekiyor. Çünkü akademik basariyi da böyle yakalamis olacagiz. Aslinda Esenler deki sorun hepimizin sorunudur. Biz ögretmenler ve veliler olarak ayni hedefe dogru yürümeliyiz. Velilerimizin pedagog ve rehberlik egitim çalismasi yapmasi gerekiyor. Çünkü Esenlerde bosanmalarin arttigini görmekteyiz. Ailelerdeki bu sorun çocuklarimiza yansiyor ve bu durum çocuklarimizi olumsuz etkiliyor. Velilerimize dönük egitim faaliyetlerini arttirirsak, egitime katki sunmus oluruz.” dedi.

Madenoglu “önümüzdeki egitim ögretim yilinda bu açigimizi kapatacagiz”
Esenler Kaymakami Madenoglu ise, “ögretmen veya vekil ögretmen eksikligini baska arkadaslarda söyleyebilir. Bundan iki ay önce Il Milli Egitim Müdürlügünde Sayin Valimizin yaptigi bir toplantiya Milli Egitim Bakanimiz da katilmisti. Ilçe Milli Egitim Müdürleri de oradaydi. Sayin Bakan öncelikle dis ilçelerde eksigi olan ilçelerin ögretmen açigini kapatmak için, atamalarin buralardan baslayacagini söyledi ve bunu da ileriki zamanlarda gerçeklestirecegini söylemisti. O nedenle biz önümüzdeki egitim ögretim yilinda bu açigimizi kapatacagiz. Bunu da vekil ögretmenler yerine asil ögretmenleri atayarak yapacagiz.”dedi.

Madenoglu “Esenlerde ikili egitimden tekli egitime geçme durumumuz yok. Çünkü mevcut okul sayimizi ikiye katlamak ve sinif mevcutlarimizi elliden atmisa çikarmaliyiz. Ikiye katladigimiz okul sayisini tekrar ikiye katlamaliyiz ki tekli egitime dönelim” dedi.

Madenoglu ”Tekli egitime geçmek için 108 okulumuzun olmasi gerekiyor”

Konusmasinin sonunda Madenoglu “Esenlerde okullasma orani %20’lerde yani Esenlerde 27 okul var. Tekli egitime geçmek için 108 okulumuzun olmasi gerekiyor. Simdi buradan söylüyorum. Ne mutlu ki siz böyle bir ilçede görev yapiyorsunuz. Ortalama sinif mevcutlarimiz günden güne düsmektedir. Üç sene önce sinif mevcudumuz kirk dokuz iken bugün kirk ikilere düstü. Önümüzdeki Mille Egitim döneminde bu sayiyi daha da asagi çekerek otuz dokuzlara düsürecegiz” dedi.

 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli