Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ILÇEMIZDE SON DURUM

ILÇEMIZDE SON DURUM

Ilçemizin son durumuna genel bir bakis yapmakta fayda var. Bu genel bakislari, dar ve stresli zamanlarda hatirlamak adina simdiden konusup yazmakta fayda var.

ILÇEMIZDE SON DURUM

Ilçemizin son durumuna genel bir bakis yapmakta fayda var. Bu genel bakislari, dar ve stresli zamanlarda hatirlamak adina simdiden konusup yazmakta fayda var.

 

Iktidar kendi partisinin ilçe baskanini görevden aldi. Yerine kimin geldigi iki hafta sonra belli oldu! Dag fare dogurdu!

 

Kiyasiya dört kisilik bir yaris vardi. Dört dörtlük fiyasko ve hüsran oldu!

 

Eskiye ragbet olsa bitpazarina nur yagardi sözünü de güncellemis oldular böylece!

 

AKP, yenilik menilik derken basbayagi eskilerden medet umar hale geldi. Degisim, dönüsüm derken, ne kadar ilke, karine ve deger varsa harcamayi marifet sayiyorlar. Imkanlar kisitli oldugu için eldekiler ile idare ediyorlar!

 

Yeni gelen baskan vekil olmak için istifa etmis idi! Olamadi, bölgemizden vekil olanlari görünce neden olamadigini arastirmak lazim. Esenler sag ve muhafazakâr anlayisin kalesi olmasina ragmen buradan etkili ve yetkili adam çikartamiyor! Esenlerden bir bakan vardi ne o Esenleri ne de Esenler onu tanimadi. O bürokrat sayilirdi, siyaset erbabi olmadi!

 

Vekil demisken bir arkadasin tespitini de aktarayim. Bir etkinlik dolayisi ile ilçemizde vekil ve bakanlarin oldugu bir yere gitmis,  felegi sasirmis; yahu içlerinde en kifayetli, donanimli, konusmayi bilen, amiyane tabirle oturmayi kalkmayi bilen, senin begenmedigin belediye baskani Göksu dedi!

 

Ben de güzelleme adina degil, hakki teslim etmek adina, icraatlarini begenmesem de, yönetim tarzini taktir etmesem de, is konusmaya gelince orada onun eline onlarin içinde su dökecek yok dedim!

 

Hatta AKP Meclisi ve ilçe yönetimi, muhalif parti yöneticileri içinde de hitabet ve yönetici durusu olarak Göksu`nun eline su dökecek kimse yok dedim!

 

Bunu kavrayamadan, anlamadan gelecek seçimlere gitmek, hazirliksiz cenge gitmek gibi olacaktir.

 

Göksu gitsin diye bekleyerek, belediye meclisinden bi haber, Esenler gündeminden uzak olarak seçimlere gidenler ancak rüzgar beklerler. Rüzgârin getirdiklerini hep beraber görüyoruz! Rüzgâr ile yükselip düsüyor, bir baltaya sap olamadan, millete faydalari dokunmadan uçup gidiyorlar.

 

Su stratejik plani, performans programlarini, faaliyet raporlarini adam gibi inceleseler, Mehmet Öcalan sonrasi borç ve simdiki borcu ortaya dökseler, yapilan binalarin IBB veya devlet eli ile yapilmasina ragmen bu kadar borç neden oldu diye sorsalar, konusmanin veya karizmatik takilmanin gerçekleri saklayamayacagini hep beraber görürüz.

 

Vatandas, baskan nerede mikrofon var sen oradasin diyor. Buna destek olarak tanitim harcamalarini sunsalar, imajin hiçbir sey borcun çok sey oldugunu anlatsalar pullar dökülecek.

 

Imar meselesine hiç girmeye gerek yok! Meclis üyesi Usta, ustayim diye ortalikta dolasanlara ustalik ögretti!

 

Kentsel dönüsüm adina yaptiklari ne varsa eziyete dönüstü. Cek cak ile depreme dogru hazirliksiz gidiliyor. Planlama yapamayanlar laf üreterek günü geçistiriyor.

Seçimlere hazirlik adina bunlari simdiden konusmak lazim! Son durumu bilmeyenler ileriye dönük plan hazirlayamazlar.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli