Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

6 ilde `KCK` baskini: En az 40 gözalti

6 ilde `KCK` baskini: En az 40 gözalti

Mersin merkezli, Adana ve Diyarbakir`in da aralarinda bulundugu 6 ilde "KCK" adi altinda yapilan kurum ve ev baskinlarinda aralarinda DIHA Mersin muhabiri Ferhat Arslan, BDP Il Esbaskanlari Aynur Asan ve Musa Kulu, IHD Mersin Sube Baskani Ali Tanriverdi`n

Sabah erken saatlerde Mersin merkezli Adana ve Diyarbakir`in da aralarinda bulundugu 6 ilde `KCK` adi altinda operasyon düzenlendi. Çesitli kurum ve evlere yapilan baskinlarda yapilan aramalar sonrasi en az 40 kisinin gözaltina alindigi ögrenildi.

IHD Mersin Subesi, BDP Mersin Il Baskanligi, YAKAY-DER, Azadiya Welat Gazetesi, BDP Mersin Siyaset Akademisi, Akdeniz Belediyesi Istar Kadin Danismanlik Merkezi ve çok sayida eve polisler tarafindan sabah saatlerinde es zamanli baskin düzenlendi.

Polis baskinlari sonrasi IHD ve Istar Kadin Danismanlik Merkezi`nde aramalar devam ederken, su ana kadar gözaltina alinanlardan isimleri ögrenilenler sunlar;

DIHA Mersin muhabiri Ferhat Arslan, BDP Mersin esbaskanlari Musa Kulu ve Aynur Asan, BDP PM Üyesi Hüseyin Sapuk, Mersin IHD Sube Baskani Ali Tanriverdi, MKM çalisani Seyhan Yildirimli, BDP Il Yöneticisi Adil Karabulut, Akdeniz Belediyesi çalisani Ali Adsiz, Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Fair Eroglu, Istar Kadin Danismanlik Merkezi Koordinatörü Gülhan Yag, Mersin Radyo Ses çalisani Mahir Ögetmen, DTK Delegesi Nesrin Altay, BDP Akdeniz Ilçe Baskani Yardimcisi Sitki Aydemir, BDP Mersin eski Il Baskani Cihan Yilmaz, Mersin Büyüksehir Belediyesi çalisani Erdal Sarikaya, BDP Mersin Kadin Meclisi Üyesi Saadet Sürer, BDP Il Yöneticisi Yilmaz Demir, YAKAY-DER Yöneticisi Kadri Bestas, Istar Kadin Danismanlik Merkezi Basin Danismani Roza Yaruk.(MERSIN)


DERSIM`DE 4 GÖZALTI

Kemal Özer

Dersim Belediyesi Misafirhanesi’ne sabahin erken saatlerinde baskin düzenleyen polis 3 ögrenci ile 1 ögrenci velisini gözaltina alindi.

Misafirhaneye Emniyet Müdürlügüne bagli terörle mücadele ekipleri ile özel harekat polisleri tarafindan sabah 04.30 sularinda baskin düzenlendi. Misafirhanenin bulundugu ishaninin camlarini kirarak içeriye giren polis ekipleri misafirhanede arama gerçeklestirdikten sonra 3 ögrenci ile 1 ögrenci velisini gözaltina aldi. Baskin sirasinda bir ögrenci de özel harekat polisleri tarafindan darp edildi. Baskinin ögrenilmesinin ardindan olay yerine gelen Belediye Baskani Edibe Sahin, Tunceli Üniversitesi ögrencilerinin barinma sikintisi yasamasi nedeniyle misafirhaneyi ögrencilere açtiklarini söyledi. Baskin esnasinda resmi kurum olmasina ragmen kendilerine haber verilmemesine tepki gösteren Baskan Sahin, aramanin sona ermesiyle tutulan tutanagi imzalamadi. Belediye misafirhanesine niçin baskin düzenlendigini iliskin resmi bir açiklama yapilmadi. (DersimEVRENSEL)



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli