Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

2016.ilk Asure dagitimi AGD Esenler

2016.ilk Asure dagitimi AGD Esenler

Anadolu Gençlik dernegi Esenler subesi 2016 yilinin ilk Asure programini Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda düzenledigi programla gerçeklestirdi.

2016.ilk Asure dagitimi AGD Esenler

Anadolu Gençlik dernegi Esenler subesi 2016 yilinin ilk Asure programini Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda düzenledigi programla gerçeklestirdi.

Düzenlenen etkinlikte AGD Esenler sube baskani Yakup Demir Muharrem ayinin önemine vurgu yaparak basin açiklamasini okudu.

AGD ESENLER 2016 ASURE DAGITIMI BASIN AÇIKLAMASI METNI

“Bugün 9 Ekim 2016 Pazar. Esenlerimizin En büyük meydanindayiz. Davetimize tesrif eden siyasi kuruluslarin ve sivil toplum kuruluslari kiymetli temsilcileri, güvenligimizi saglayan emniyet güçleri mensuplarimiz, degerli basin mensuplarimiz ve alanimiza tesrif eden esenlerimizin hanimefendileri, beyfendiler ve gelecegimizin teminati genç kardeslerim,

Hicri 1438 yilinin Muharrem ayini idrak ediyoruz. Muharrem ayi, Efendimiz (s.a.s)’in “hürmete sayan bir ay” olarak niteledigi, sayisiz lütuf ve hikmetlerle dolu kutlu bir aydir. Muharrem ayi, ayni zamanda yüreklerimizde derin yaralar açan elîm Kerbelâ hâdisesine taniklik eden aydir.

Kardeslerim!

Hz. Hüseyin Efendimiz ve çogu ehl-i beyt-i Mustafa’dan olan 70 kisi, Kerbelâ’da hunharca katledilerek sehadet serbetini içmistir. Hz. Hüseyin ki; Peygamberimizin, “Benim dünyadaki çiçegim, reyhanim” diyerek, “cennet gençlerinin efendisi”  olarak bizlere takdim ettigi iki güzide torunundan biridir.

Kiymetli Esenlerliler!

Asure günü olarak bildigimiz Muharrem Ayinin 10. Gününde birçok önemli olaylar gerçeklesmistir. Bunlardan bazilarini sizlere hatirlatmak isterim.

1. Ilk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem`in tövbesinin kabul edilmesi,

2. Hz. Idris`in diri olarak göge yükseltilmesi,

3. Hz. Nuh`un gemisinin tufandan kurtulmasi,

4. Hz. Ibrahim`in ateste yanmamasi,

5. Hz. Yakup`un oglu Hz.Yusuf`a kavusmasi,

6. Hz. Eyyub’un hastaliklarinin iyilesmesi,

7. Hz. Musa’nin Kizildeniz`den geçip Israilogullari`ni Firavun`dan kurtarmasi,

8. Hz. Yunus’un baligin karnindan çikmasi,

9. Hz. Isa`nin dogumu ve ölümden kurtarilip göge yükseltilmesidir.

10. Hz. Hüseyin’in Kerbela’da 70 müslümanla birlikte sehit edilmesi.

Bu olaylar bize birçok hadiseyi hatirlatmaktadir. Yasanan bu büyük olaylar bizim için tarihi bir hadiseden ibaret degildir. Hepsinden alacagimiz ayri ayri dersler vardir. Bununla birlikte Asure Günü yasanan olaylar bizlere, yardim istenecek asil güç sahibi mercinin ancak Rabbimiz Allah oldugunu tekrar hatirlatmaktadir. Bu fikriyata sahip olan Anadolu Gençlik Dernegi mensuplari olarak Asure Gününün manasini sizlere de hatirlatmak ve asure ikraminda bulunmak için bugün buradayiz.”



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı