2014 Ilk Esenler Kent Konseyi Toplandi

2014 Ilk Esenler Kent Konseyi Toplandi

Esenler Kent Konseyi, 2014 yili 1. Genel Kurul Toplantisi`ni gerçeklestirdi. Toplantida, konsey üyeleri Esenler`e dair talep ve önerilerini dile getirdi.

2014 Esenler Kent Konseyi Toplandi

Esenler Kent Konseyi, 2014 yili 1. Genel Kurul Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Toplantida, konsey üyeleri Esenler’e dair talep ve önerilerini dile getirdi. 

Kent vizyonunun gelistirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunmasi amaciyla kurulan Esenler Kent Konseyi 2014 Yili 1. Genel Kurul Toplantisi Esenler Belediyesi Konferans Salonu`nda gerçeklestirildi. Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya’nin baskanliginda yapilan toplantiya; Saadet Partisi Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya.MHP Eselner Ilçe Baskani Ahmet Fidan,CHP Ilçe Baskan Yardimcisi Hüseyin Koç,Kizilay Baskani Lütfü Kahveci,Esenler Müftüsü Halil Sekerci, Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Baskani Süleyman Kahveci, siyasi partilerin temsilcileri, ilçedeki sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve mahalle muhtarlari katildi.

Birlikte Çözüm Için Iyi Bir Ortam

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida, Esenler Kent Konseyi Baskani Ömer Çetinkaya, Kent Konseyi’nin isleyisi hakkinda konsey üyelerine bilgi vererek, konseyin önemine degindi. Kent Konseyi`nin kanunla kuruldugunu belirten Çetinkaya, "Kent Konseyi sehrin kanaat önderlerinin içerisine yer aldigi ve istisarede bulundugu  bir kurulustur. Sehre dair sözü olan herkesin, sözünü söyleyebilecegi ve iletebilecegi fonksiyonel bir islevi var konseyin. Birlikte yasam, ortak kültür ve birlikte çözümü bulmak için iyi bir ortam olusturuluyor. Herkesin bir siyasi görüsü vardir. Bizler Kent Konseyini siyasi bir arena olarak algilamamaliyiz. Kent Konseyi`nin etkili olabilmesi için konsey üyelerinin çalisma getirmeleri gerekir" dedi.

Baskan Çetinkaya`nin açilis konusmasinin ardindan Genel Kurul dilek ve temenni bölümüyle devam etti. Esenler Bayburtlular Dernegi Baskani Fuat Saka 3 adet yazili önerge verdi.  Toplanti, konsey üyelerinin Esenler’e dair talep ve önerilerini dile getirmesinin ardindan sona erdi.