Ilk Ögretmenlerimiz Annelerimiz

Ilk Ögretmenlerimiz Annelerimiz

Ne zaman ihtiyaç duysak bizden destegini esirgemeyen, Hastalandigimizda sifalandiran, hangi yasta olursak olalim ilgisini, sefkatini eksik etmeyen, tüm zorluklara gögüs geren ve karsiliginda ise hiçbir beklentisi olmayan annelerimiz, en kutsal varliklarim

Ilk Ögretmenlerimiz Annelerimiz

Ne zaman ihtiyaç duysak bizden destegini esirgemeyen, Hastalandigimizda sifalandiran, hangi yasta olursak olalim ilgisini, sefkatini eksik etmeyen, tüm zorluklara gögüs geren ve karsiliginda ise hiçbir beklentisi olmayan annelerimiz, en kutsal varliklarimizdir.

Nesemizde, kederimizde, gerektiginde canini disine takarak; kendi refahini hiçe sayarak çocuklarinin huzuru ile mutlu olan, yeni neslin en iyi sekilde yetismesindeki basrol oyunculari; hayata gözümüzü açtigimiz ilk anda bize aydinligi gösteren ilk ögretmenlerimiz annelerimizdir.

Annedir dünyamizi elinde sekillendiren, gelecegimizi insa eden, hayirli bir evlat yetistirme ugruna kendini feda eden, Öyle bir medeniyetin evlatlariyiz ki Anne’nin ayaklari altina cennet serilmis, Öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki anneye ‘öf bile demek’ yasak kilinmis. Annelik vazifesi mukaddes kabul edilmis.

Anne; merhameti, sevmeyi, fedakârlik yapmayi, sabretmeyi, iyilik yapmayi, edebi, hayâyi, terbiyeyi temsil eder. Ana ocaginda atilir bir ömrün temelleri. Bir çocugun karakterinin % 75’i 0-6 yas arasi olusur. Bu ayni zamanda su da demek, Bir medeniyetin karakterinin %75’i annenin ellerinde sekil bulur.


Toplumun temelini ailenin, ailenin temelini ise anne olarak kadinlar olusturur. Milletler; Anneye, Annelige verdigi anlam ve önem kadar büyürler ya da küçülürler. Çünkü gelecek annelerimizin yetistirdigi gençlere emanettir. Suurlu, milli ve manevi degerlere sahip çikan ve evladina da bu suuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kiymettir. 

Onlara çok sey borçlu oldugumuzun bilincinde olarak; her zaman kosulsuz seven ve sevilen annelerimizi, bu özel günde mutlu edebilirsek ne mutlu bizlere… Çünkü annelerimiz mutlu olmayi, sevgi kadar saygiyi da fazlasiyla hak ediyorlar.

Ailede dengeyi sapasaglam ayakta tutan; her daim özleyen ve özlenen tüm annelerin Anneler Günü’nün mutlu ve esenlikler içinde geçmesini temenni ederim.

Yüce gönüllü tüm annelerimizin ve özellikle tüm Engelli ve Engelli çocugu olan Annelerin Anneler Günü’nü kutlar, aramizdan ayrilan tüm annelerimize de Allah’tan rahmet dilerim. 

Saygi, Sevgi ve Hürmetlerimle                                                                                                    

Ahmet Kurt