Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Imamoglu’ndan Afis Tepkisi: Kimse Susup Oturmamizi Beklemesin!

Imamoglu’ndan Afis Tepkisi: Kimse Susup Oturmamizi Beklemesin!

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, kentin belli noktalarina asilan Kanal Istanbul afislerinin polisler tarafindan sökülmesine tepki göstererek, “Kimse susup oturmamizi beklemesin” dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskani (IBB) Ekrem Imamoglu, kentin belli noktalarina asilan “Ya Kanal Ya Istanbul” yazili bilgilendirme afislerinin Istanbul Valiligi tarafindan polislere toplatilmasina tepki gösterdi. Imamoglu, “Kimse susup oturmamizi beklemesin”dedi.

“RANT PROJESINE KARSI BILGILENDIRME FAALIYETLERIMIZ ISE DEVAM EDECEK”

Ilgili mevzuat geregi sadece yargi karariyla gerçeklestirilmesi gereken islemin yargi karari olmaksizin yapildiginin altini çizen Imamoglu, “Dün öglen sayin valimize afislerin Cuma günü degisecegini söylememe ragmen 24 saat bile tahammül edilemeden gece yarisi polisimizin baska isi yokmus gibi pankart söktürülüyor. Yazik, çok üzücü. Sehrin huzuru için bu süreci kendi haline birakacagiz ama unutmayacagiz. Rant projesine karsi bilgilendirme faaliyetlerimiz ise devam edecek. Kimse susup oturmamizi beklemesin” dedi.

“SONUNDA KAZANAN HUKUK VE DEMOKRASI OLACAKTIR”

Istanbul’a büyük yikim getirecek Kanal Istanbul projesiyle ilgili bilgilendirme afislerinin hukuksuzca söküldügünü dile getiren Imamoglu söyle devam etti:

“Yasa geregi bölücü ve yikici olmayan afisler ancak mahkeme karariyla kaldirilabilir. Maalesef bir avuç insan artik yargi kararina bile gerek duymadan caninin istedigini yapiyor. Hukuksuzluk ülkenin en büyük sorunu haline gelmistir. Elbet sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacaktir. Bu uygulamalarin sorumlulari bunu unutmasin.”



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false