Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Imamoglu'ndan 'Kanal Istanbul' videosu: "Istanbul’u korumak, vatani korumaktir!"

Imamoglu'ndan 'Kanal Istanbul' videosu: "Istanbul’u korumak, vatani korumaktir!"

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Kanal Istanbul Projesi'ne iliskin video paylasarak, "Projeyle, bu dogal yasam alanlari yok oluyor ve 1 milyondan fazla yeni nüfus geliyor" dedi.

Haber/ Elmas Aydogan

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, bilim insanlarinin felaket olarak nitelendirdigi Kanal Istanbul Projesi’ne iliskin sosyal medya hesabi Twitter'dan video paylasti.

"Istanbul’u korumak, vatani korumaktir!" diyen Ekrem Imamoglu, "Beton Kanal’in yok edecegi Istanbul’un en verimli tarim arazilerini ve su havzalarini sizin için çektik. Projeyle, bu dogal yasam alanlari yok oluyor ve 1 milyondan fazla yeni nüfus geliyor" ifadelerini kullandi.

Ekrem Imamoglu'nun paylasimi söyle:

“Talihsiz açiklamalara devam ediliyor. Biz, aslinda memleketimizin her kurusunun dogru degerlendirilmesini istiyoruz. Aslinda su anda tam da böyle üreten, yerli, milli projenin ne anlama geldigini konusmali. Bunu küçümsüyor bazi insanlar; ama bu, toplumun birlikteliginin, üreterek katma degerinin vatandasa yansimasinin en kutsal anidir topraktaki üretim. Ama Istanbul’da ne yazik ki büyük bir ihanet projesiyle alakali israra devam ediliyor. Gayri milli bir projedir. Bir beton kanalidir. Baska hiçbir sey ifade etmemektedir.

Kanal Istanbul projesinin bugünlerde pesinde kosanlar, gelecekte af dileme ile kurtulamayacaklar. Hukukun önünde hesabini verirler. Bugün bu ise para vermenin pesinde kosanlar ya da ‘ihaleydi, ne yapalim biz de almaya çalistik’ diyenler sadece basit bir sekilde süreçten siyrilamazlar. Vatandasin bu kadar karsi çiktigi bir meseleye hukukun önünde; ama ulusal, ama uluslararasi düzeyde sektörlere ben uyarimi yapiyorum. Bu uyarimi da Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani olarak degil; vatandas Ekrem Imamoglu olarak yapiyorum. Vatandas olarak buna hakkim var. Bu milletin milyarlarca dolarlik kaynaginin heba edilmesini istemedigim gibi, Istanbul’un kaynaginin hiç heba edilmesini istemiyorum. O bakimdan artik kimse Istanbul’a artik ihanet edemez. Etmemesi için de vatandas bizleri seçti 2019’da. Bunu anlamayip israrli cümleler kuranlarin da psikolojik olarak incelenmesi gerekiyor.”

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı